Taste of Friendship: exclusieve gastronomische workshops met ‘Leslie en Cuisine’ en Côtes du Rhône

Geüpdatet op 4 januari 2022 door ELLE Partner Foto’s: Tess Meurice
Taste of Friendship: exclusieve gastronomische workshops met ‘Leslie en Cuisine’ en Côtes du Rhône © Côtes du Rhône

Een sfeervolle avond, een menu van de hand van de Belgische chef en heerlijke Côtes du Rhône 2021... Lijkt dat je wel wat? Hier lees je hoe je kunt deelnemen!

De perfecte wijn-food combinatie, het toppunt van verfijning. Maar makkelijk is het niet, zeker niet omdat we geen diploma in wijnkunde hebben en de inspiratie het soms laat afweten. Om het ons wat makkelijker te maken en ons de kans te bieden om samen met een select groepje van een intiem etentje te genieten, hebben de Côtes du Rhône-wijnen en Leslie en Cuisine de handen in elkaar geslagen. De Belgische chef-kok en foodblogster Leslie en Cuisine kennen we al langer. Ze is opgewekt, gezellig en komt steeds met originele recepten, nu eens eenvoudig, dan weer geraffineerd.

Taste of Friendship: 1 concept, 4 avonden, 16 wijnen

© Tess Meurice

Taste of Friendship staat voor vier intieme avonden met lekker eten en heerlijke wijn. De etentjes zijn georganiseerd door Leslie en Fabrizio Bucella. Die laatste is sommelier en directeur van de school voor oenologie Inter Wine & Dine. De opgeruimde chef verwelkomt ons in een trendy en elegant interieur. Daarna gaat ze achter het fornuis staan en vergast ze ons op een gastronomisch viergangenmenu om duimen en vingers bij af te likken. Fabrizio stelt ons vier verschillende Côtes du Rhône- en Côtes du Rhône Villages-wijnen uit de selectie Coups de Cœur 2021 voor. Ze worden tijdens het eten geserveerd en laten alle smaken nog beter tot hun recht komen. Een mooi gedekte tafel, een gemoedelijke sfeer en een verrassend maar o zo lekkere diner. Bovendien vertelt de sommelier ons tijdens het eten wat meer over de eigenschappen van zijn buitengewone wijnen. Het is een beetje zoals op restaurant gaan, maar dan veel relaxter.

Wat vinden we er zo geweldig aan?

Leslie en Cuisine en Côtes du Rhône, het lijkt een match made in heaven. Aan de ene kant heb je onze chef: ze schotelt gerechten voor met respect voor de seizoenen, de producten en de plaatselijke landbouwers. Aan de andere kant zijn er de authentieke Côtes du Rhône- en Côtes du Rhône Villages-wijnen. Die zijn geproduceerd door milieubewuste wijnbouwers met een hart voor traditioneel vakmanschap. Net zoals Leslies recepten, prikkelen de wijnen onze zintuigen met hun aroma's van rijke en gevarieerde druivenrassen. Deze wijnen staan voor 100% genot. Ze zijn uitstekend, betaalbaar en zonder veel poespas. Net zoals de overheerlijke keuken van Leslie.

In de praktijk

De volgende Taste of Friendship-avonden vinden plaats op 25 oktober, 15 november en 30 november in Le Loft in Brussel (Stenen-Kruisstraat 68, 1060 Sint-Gillis).

Wil je erbij zijn?

Natuurlijk! Deelnemen kan alleen via een wedstrijd op Leslies Instagramaccount. Het is immers de bedoeling dat het concept intiem en gezellig blijft. Bovendien is er een beperkt aantal gasten per avond (vijf winnaars met hun 'plus one'). Op die manier is de kwaliteit en de gezellige sfeer verzekerd. Wat helemaal top is, is dat het menu en de wijnen elke keer veranderen! Hou dus de story's van onze lievelingschef in de gaten en misschien word je wel een van de lucky few die samen met haar het glas mogen heffen.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Côtes du Rhône.
www.cotesdurhone.com

Lees ook:

3 AOC Côtes du Rhône-wijnen die je dringend moet ontdekken
Wit, rood en rosé: 3 wijnen van Côtes du Rhône om de hele dag door van te genieten
Deze 3 Antwerpse toprestaurants serveren unieke food pairings met gepersonaliseerde drankjes