Pierre Marcolini lanceert Kumo, een licht én glutenvrij gebakje

Geüpdatet op 16 juli 2021 door Lore Ginneberge
Pierre Marcolini lanceert Kumo, een licht én glutenvrij gebakje

De Brusselse chocolatier Pierre Marcolini breidt zijn aanbod uit met een vernieuwend gebakje, zo licht als een wolk.

Een wolk van een gebakje

Pierre Marcolini is dan wel een Belgische chocolatier in hart en nieren, de chef laat zich graag inspireren door verschillende culturen over de hele wereld. Voor zijn laatste nieuwe creatie haalde Marcolini de mosterd bij het Japanse Dorayaki, een luchtige pannenkoekjes gevuld met een  zoete pasta. Geïnspireerd door de  textuur van deze lekkernij, ontwikkelde de Chocolatier zijn 'Kumo', een gebakje dat gelaagd, maar vooral uitzonderlijk licht is. De Kumo's bestaan uit een glutenvrij hazelnootkoekje als basis, tegelijk krokant en luchtig ('Kumo' betekent niet voor niets 'wolk' in het Japans). Binnenin zit een heerlijke vulling verstopt, met variaties gaande van pure chocolade tot vruchtencrèmes. Het geheel wordt afgemaakt met een flinterdun chocoladeschijfje in vrolijke tinten.

pierre Marcolini glutenvrij gebakje Kumo
Pierre Marcolini

Natuurlijke kleurstoffen

Voor de lancering van zijn Kumo bedacht Pierre Marcolini 9 smaken. Zo is er eentje met rijke gezouten karamel, een frisse mango-yuzuvulling of een kumo met Grand Cru chocoladeganache. De smaakcombinatie wordt verraden door de kleur van het chocoladeschijfje. Opvallend aan dat laatste: voor de verschillende kleuren stapt de chocolatier af van felle, kunstmatige tinten en opteert in plaats daarvan voor 100% natuurlijke kleurstoffen.

De Kumo's zijn verkrijgbaar per stuk (€3,50) of in een discovery box van 9 en worden exclusief verkocht in de Pierre Marcolini-boetiek op de Brussselse Grote Markt en in La Manufacture aan de Zavel.