Chambelland: glutenvrije bloem voor fijnproevers

Gepubliceerd op 24 november 2020 door Lore Ginneberge
Chambelland: glutenvrije bloem voor fijnproeversUnsplash

Zuurdesembrood en allerlei soorten gebakjes bepaalden het ritme van de eerste lockdown. Tijdens deze tweede golf speelt Chambelland hierop in met nieuwe producten die toegankelijk zijn voor iedereen.

Het succesrecept van Chambelland

Liefhebbers van zuurdesembrood en glutenvrij gebak zijn waarschijnlijk al bekend met Chambelland. Het merk werd opgericht in 2014 en heeft sindsdien een revolutie teweeggebracht in de wereld van de Franse brood- en banketwereld. Met zoete en hartige creaties uit de biologische landbouw, van nature glutenvrij, verleidt Chambelland sinds enkele jaren ook Brusselse fijnproevers met zijn brood, taarten en koekjes.

Het succesrecept? Onberispelijke kwaliteit en een neus voor vernieuwing. Chambelland speelt in op onze veranderende noden - denk aan intoleranties, maar ook de groeiende populariteit van gezonde producten en korte keten. Het rijstmeel van Chambelland is bijvoorbeeld een slimme keuze. Deze graanmix is niet alleen glutenvrij, maar ook een energiebom vol essentiële voedingsstoffen, wat zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel dankzij een lage glycemische index. Bovendien worden de grondstoffen geteeld met een lage ecologische voetafdruk: "vanaf de rijstvelden waar we onze rijst voor ons meel kopen tot aan onze eigen molen en de levering van de producten aan de winkels, volgen we alles op de voet."

chambelland glutenvrij deeg brood rijstmeel
Chambelland

Glutenvrije bakmixen

Zowel ervaren patissiers als amateurbakkers kunnen nu de delicatessen van het merk  zelf bereiden dankzij het nieuwe productgamma. Enerzijds zijn er drie meelsoorten op basis van witte rijst, volkorenrijst of boekweit (met een sterkere smaak) voor al je culinaire creaties. Daarnaast zijn er drie grotere mixen waarin alle geheimen en savoir-faire van Chambelland in vervat zitten: gewoon brood, meergranenbrood of gebak. Wij testten dat laatste, en het resultaat zijn lichte, lekkere pannenkoeken, met name dankzij psylliumvezels die een zachte, elastische toets geven aan de glutenvrije bereidingen.

chambelland mix glutenvrije bloem
Chambelland

Meer glutenvrije recepten?