Hoe maak je glutenvrije pannenkoeken?

Gepubliceerd op 6 februari 2020 Druk het recept af door Lore Ginneberge en Emilie Mascia
  • Hapjes
  • 10 mn
  • 15 mn
  • 12 pannenkoeken
  • Easy
Hoe maak je glutenvrije pannenkoeken?

Deze lichte pannenkoeken zijn ideaal voor een 100% glutenvrij ontbijt of tussendoortje

Ingrediënten

  • 200 g rijstmeel
  • 120 g aardappelzetmeel
  • 30 g suiker
  • 2 eieren
  • 70 cl melk (of plantaardige melk)
  • 1 theelepel amandelextract
  • 1 theelepel zonnebloemolie

Bereiding

  1. Meng de bloem, het zetmeel en de suiker in een kom. Maak een put in het midden, breek de eieren en giet de melk er geleidelijk aan in.
    Blijf roeren totdat je een glad, homogeen deeg krijgt. Roer het amandelextract en zonnebloemolie erdoor. Laat 30 minuten staan.
  2. Verhit een licht geoliede koekenpan, giet er een lepel beslag in, bak 3 minuten en draai de pannenkoek om. Bak nog 3 minuten en leg de pannenkoek op een bord. Herhaal totdat het deeg op is. Vet de pan licht in indien nodig.
  3. Glutenvrije pannenkoeken zijn heerlijk, maar hebben de neiging om een beetje aan de pan te plakken. Verwarm en vet je pan goed in!

Glutenvrije bloem

Als je geen rijstmeel in huis hebt, vind je hier een lijst met alternatieve soorten. Ter info: rijst is het meest neutraal van smaak en daarom geschikt voor verschillende bereidingen. We houden van kastanjemeel om zijn zoete smaak, maar ook met kokosmeel kan je perfect bakken. Boekweitmeel gebruik je dan weer om de beroemde Bretoense pannenkoeken te maken. Verder zijn er nog quinoa-meel (licht verteerbaar), sojameel (eiwitrijk), gierstmeel, maïsbloem, amarantmeel... De keuze is groot en elke soort geeft zijn eigen bijzondere smaak. Experimenteren maar!

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor