Onze tips om goed voorbereid op vakantie te vertrekken

Gepubliceerd op 23 juni 2021 door ELLE Partner
Onze tips om goed voorbereid op vakantie te vertrekken

Eindelijk! De langverwachte vakantie is aangebroken. Je hebt je koffers gepakt, je reisroute uitgestippeld, je verblijf geboekt ... en je staat op het punt de deur achter je dicht te trekken. Maar ben je zeker dat je niets vergeten bent? Een goede voorbereiding is in elk geval de basis van een geslaagde en stressvrije vakantie. Touring geeft je een paar tips om je vakantie zo goed mogelijk te plannen, of je nu met de auto of met het vliegtuig reist.

Heb je gekozen voor een verre, zonnige bestemming? We sommen een paar dingen op waar je moet aan denken voor je vertrekt, zodat je met een gerust hart op pad kan gaan en optimaal van je vakantie kan genieten.

Goed begonnen is half gewonnen

Met de auto

touring

Voor je de autosnelweg oprijdt om heel wat kilometers af te leggen, kan je het best je wagen goed laten controleren. Zo vermijd je onaangename verrassingen onderweg. Denk er dus aan om ruim voor je vertrek een controle te laten uitvoeren bij je garage. Vergeet niet om de dag voor D-day het olie- en waterpeil te controleren en de spanning van de banden te checken wanneer ze koud staan.

Je auto inladen is een kunst op zich. Stapel de koffers volgens afnemend gewicht: de zwaarste onderaan, dicht bij het zwaartepunt van de auto. Haal het maximum uit alle hoekjes en gaatjes door ze te vullen met flexibele voorwerpen. Gebruik je een dakkoffer, kies dan een model dat afgestemd is op je behoeften. Vergeet niet dat zo’n dakkoffer je auto verhoogt :-).

En las zeker om de twee uur een pauze in!

Met het vliegtuig

Check 48 uur voor je vertrek online in. Print je instapkaart of download die op je smartphone (zorg er dan wel voor dat je batterij volledig opgeladen is op de dag van vertrek!). Kom vroeg genoeg naar de luchthaven zodat je tijd hebt om je bagage in te checken en door de beveiliging te gaan. Reken ook extra tijd voor onvoorziene gebeurtenissen.

Check of je de belangrijkste documenten mee hebt

touring

Voorkom paniek op het laatste moment: controleer vooraf of iedereen de identiteitsdocumenten bij zich heeft die het land van je bestemming eist: identiteitskaart, paspoort, visum... Ga bij je bank na of je je bankkaart in het land van je bestemming kan gebruiken en informeer naar eventuele kosten in het buitenland.

Reis je met kinderen onder de 12 jaar? Vergeet dan hun Kids-ID niet. En als je met de auto rijdt, zorg er dan voor dat je alle nodige papieren aan boord hebt, net als een fluohesje en een gevarendriehoek.

touring

Ga voor je vertrekt na of je een wegenvignet of badge nodig hebt, zodat je ter plaatse geen tijd verliest. In Frankrijk is sinds 1 juli 2017 een ‘certificat qualité de l’air’ verplicht in verschillende steden. Bestel het tijdig online. In Duitsland heb je op sommige plaatsen een milieuvignet nodig. Je kan het rechtstreeks via Touring bestellen.

Vergeet in deze bijzondere periode zeker niet om via de website diplomatie.belgium.be te controleren welke coronamaatregelen in het land van je bestemming gelden en welke documenten je eventueel moet invullen.

Ga verzekerd op weg

touring

Autopech, een lekke band ... onderweg naar je bestemming kan er van alles mislopen. Voor een zorgeloze vakantie aan zee of in de bergen kies je voor de nieuwe formule Touring Go Europa, die pechverhelping biedt in heel Europa (behalve in België dan). Is er een probleem met je wagen? Dan krijg je een vervangwagen tot wel 15 dagen zodat je van je vakantie kan blijven genieten.

Je kan ook intekenen voor een reisverzekering voor jou en je gezin, die je medische bijstand, inclusief  covidwaarborgen, verleent. De verzekering biedt onbeperkte vergoeding van repatriërings- en medische kosten, ook bij COVID 19. En dankzij de medische raadplegingsdienst Doctor Line kan je beroep doen op een online hulpdienst voor praktisch advies. Je krijgt dan via video of telefonisch uitleg bij een diagnose, of de contactgegevens van gespecialiseerde zorgcentra waar je op consultatie kunt gaan.Voorkomen is beter dan genezen! 

Voor de rest, kunnen we je alleen nog maar een fijne vakantie toewensen.

Voor meer informatie, surf naar touring.be/nl/artikels

LEES OOK:

Dit zijn de beste lichte dagcrèmes voor jouw huid deze zomer

Hebben: handige barbecue tools voor je favoriete gegrilde recepten

WECANDANCE strijkt de hele zomer neer in Zeebrugge