Stressmomenten, prikkelbaar, moe? Ontdek MetaRelax® uit en bruis weer van de energie

Geüpdatet op 18 september 2021 door ELLE Partner
Stressmomenten, prikkelbaar, moe? Ontdek MetaRelax® uit en bruis weer van de energieMetaRelax

Zit je er fysiek en mentaal een beetje door? Misschien heb je gewoon een tekort aan magnesium? MetaRelax®* ondersteunt je bij stressmomenten en vermoeidheid.

STRESSMOMENTEN: DÉ DEMONEN VAN 2021

Als je omkijkt naar de laatste paar maanden, dan besef je dat die niet makkelijk waren. Stress kan desastreuze gevolgen hebben voor je lichaam. Je goede humeur lijkt mijlenver weg!
De gevolgen van stress kennen we helaas maar al te goed. De oorzaken zijn soms moeilijker aan te wijzen. De recente situatie waarin we ons al meer dan een jaar bevinden doet hier uiteraard ook geen goed aan.

MAGNESIUM: EEN ONMISBAAR MINERAAL

Herinner je je de Tabel van Mendelejev nog? Een van de scheikundige elementen in het periodieke systeem is magnesium (afgekort Mg). Het mineraal ondersteunt de goede werking van het zenuwstelsel en de spieren, helpt energie vrij te maken en gaat vermoeidheid tegen. Het is dus absoluut onmisbaar. Helaas is je lichaam niet in staat om magnesium zelf aan te maken (dat zou fantastisch zijn). En aangezien een tekort onaangename gevolgen heeft, kan extra magnesium aanbevolen zijn.

metarelax packshot
MetaRelax®

WAAR VIND JE MAGNESIUM?

Een zeker hoeveelheid magnesium in zijn natuurlijke vorm vind je in voedingsmiddelen als gedroogde vruchten en zaden, bepaalde groenten (spinazie, peterselie, bloemkool, peulvruchten ...), granen (tarwe, haver, rogge, maïs ...), vis en soja. Maar uit sommige studies** blijkt dat zelfs bij een gevarieerde en evenwichtige voeding bijna 80% van de bevolking niet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium binnenkrijgt. Magnesiumtekorten komen dus veel vaker voor dan je denkt.

VOEDINGSSUPPLEMENTEN OM JE AANBEVOLEN HOEVEELHEID TE HALEN

Er bestaan veel voedingssupplementen met magnesium. Let wel: het soort magnesium dat wordt gebruikt, is heel belangrijk. MetaRelax® is een voedingssupplement op basis van magnesiumglycerofosfaat, een magnesiumzout van uitstekende kwaliteit dat bijzonder goed wordt geabsorbeerd door het lichaam en geen maagdarmproblemen veroorzaakt. De formule wordt aangevuld met cofactoren zoals actieve vormen van vitamine B (B9, B12, B6) en vitamine D, die de werking van het magnesium versterken. Dankzij zijn specifieke samenstelling vult het voedingssupplement eventuele tekorten aan.
Op die manier ondersteunt MetaRelax®je bij stressmomenten (folaat) en vermoeidheid; tegelijk is het voedingssupplement ook goed is voor de spieren.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met MetaRelax®.
MetaRelax.com

*MetaRelax® is een compleet magnesiumcomplex ter ondersteuning van psychologische functies zoals bij stressmomenten (dankzij folaat), bij vermoeidheid (folaat, magnesium en vitamine B6) en ter ondersteuning van de spieren (magnesium en vitamine D).

**Galan P et al. Dietary magnesium intake in a French adult population. Magnes Res 1997 ;
10 (4) : 321-8.

 

LEES OOK:

Shopping: dit zijn onze favoriete zomer pop-ups in Knokke

Indigo, het instagrammable hotel voor een weekendje Antwerpen

Jouw dromen, jouw smaak, jouw interieur met BO Concept