Zien: de beste looks van prinses Diana in The Crown

Gepubliceerd op 19 november 2020 door Lore Ginneberge
Zien: de beste looks van prinses Diana in The CrownNetflix

Het was lang uitkijken naar seizoen 4 van 'The Crown', en niet alleen omdat het zo'n steengoede serie is, ook omdat we éindelijk een glimp opvangen van prinses Diana en haar iconische outfits.

De veelbesproken Netflixserie 'The Crown' zette eerder al fenomenale portretten neer van een jonge Queen Elisabeth en haar entourage, en doet dat nu ook voor prinses Diana. De meest gefotografeerde vrouw ooit vertolken is allesbehalve een makkelijke opgave. Actrice Emma Corrin slaagt daar zo goed in, dat de gelijkenis soms griezelig is. Dat komt deels door de pruik en mimiek, maar ook door de outfits. Sommige looks die de prinses droeg zitten voor altijd in ons geheugen gegrift, denk maar aan haar trouwjurk met ellenlange sleep. Voor de serie werd een replica gemaakt waar weken aan gewerkt werd, al komt hij maar enkele ogenblikken in beeld.

the crown seizoen 4
Netflix/WireImage via Insider

Ook de outfit waar het allemaal mee begon, de witte blouse met vogels en bijpassende blauwe vest die Diana droeg tijdens de bekendmaking van haar verloving, werd minutieus nagemaakt.

the crown prinses diana lady di outfits looks
Netflix/Shutterstock via Insider

En dan zijn er nog de talloze jurken en pakjes waarin Lady Di werd gespot tijdens officiële plechtigheden en bijeenkomsten, of gewoon in Highgrove House, waar zij en prins Charles verbleven met hun twee zoontjes Harry en William.

prinses diana lady di outfits looks
Getty Images/Netflix via People
 prinses diana lady di outfits looks
Netflix/getty Images via insider
the crown
Netflix/Getty Images via Insider

Niet alle outfits zijn een exacte kopie. Net zoals de verhaallijn van The Crown werd gekozen voor een interessante mix tussen feit en fictie. Maar als er één ding is wat de serie ons (opnieuw) toont, dan is het dat er een moeiteloze elegantie en plezier van Lady Di's outfits afstraalde, of ze nu in een rode trui met schaapjes (ja echt!) of een baljurk werd gespot.

 prinses diana lady di outfits looks
Netflix/Getty Images via People
the crown netflix seizoen 4
Getty Images/Netflix
The crown
Netflix/Getty Images

Meer kijken: