7 Belgische boss babes die je moet volgen op Instagram

Geüpdatet op 15 oktober 2020 door Marie Pauwels en ELLE België
7 Belgische boss babes die je moet volgen op InstagramInstagram: @jillcnd

In België is er heel wat jong, vrouwelijk talent op weg naar de top, en dat met een Instagram fanbase achter zich om U tegen te zeggen. Volg jij deze boss babes al?

Jill Cnudde

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jill Lilly Cnudde (@jillcnd) op

Aantal volgers: 48,8 k

Voornaamste bezigheid: CEO van Bikinibody

Waarom je haar moet volgen: Haar Instagram heeft een hoog jetset-gehalte, moeilijk te geloven dat Jill een inwoner van België is.

Momenteel is deze boss babe te zien in het VTM2 programma Jonge Wolven, waar we alles te weten komen over haar zaak Bikinibody. Het begon allemaal enkele jaren geleden, bij wat ze een 'sociaal experiment' noemt: ze wilde wat kilootjes kwijt en slaagde daarin met behulp van gezonde sapjes, soepen en granola. Ze besefte dat afvallen geen hel hoeft te zijn, en Bikinibody zag het licht. Fast forward naar een paar jaar later: haar zaak was in 2019 goed voor een omzet van €600.000 en Jill heeft inmiddels zo'n acht mensen in dienst. Op haar 30e wil ze met pensioen.

Loewi Monbaliu

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Loewi Monbaliu (@loewwi) op

Aantal volgers: 13,2 k

Voornaamste bezigheid: Voedings- en fitnesscoach

Waarom je haar moet volgen: Dankzij haar rants (check haar hoogtepunten op Instagram) kom je heel wat te weten over fitness (hoe je op de beste manier spieren kan kweken en vet kwijtraakt).

Wie zegt dat we altijd naar Amerika moeten kijken om meer te weten te komen over fitness? Als gecertificeerde coach, verzamelde de Gentse Loewi op enkele jaren tijd heel wat volgers op haar Instagramprofiel, waar ze regelmatig mythes over sporten en afvallen ontkracht. Haar missie? Crashdiëten en het jojo-effect voorgoed uit ons leven verbannen. Op de website die ze met haar vriend uit de grond stampte, Livin' Toned, kan je trainingsschema's kopen (met de nadruk op gewichtstraining) die je kunnen begeleiden naar jouw droomlichaam. Tot voor kort deed de ze ook aan persoonlijke virtuele coaching, maar dat staat momenteel even on hold omdat ze bezig is aan een groter project.

Volg de Instagrampagina van Livin Toned voor gezonde recepten en weetjes en tips over afvallen.

Tonya Schamp

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TONYA MAS 🦋 (@tonyamas) op

Aantal volgers: 19,4 k

Voornaamste bezigheid: Onderneemster en eigenares van het kledingmerk CFÉ.

Waarom je haar moet volgen: Voor haar verhalen op Instagram: haar werkethiek en koffieverslaving zijn even inspirerend als motiverend.

We kennen Tonya allemaal van haar Eurosong For Kids deelname met het catchy lied Hé doe maar mee. Zo'n twaalf jaar later, in 2015, richtte de toen 20-jarige haar eigen kledingmerk op, met de naam CFÉ  (oorspronkelijk had het de naam Coffee). Door telkens slechts een beperkte oplage te voorzien aan personen die zich aanmelden via de website, creëert ze buzz op Instagram, en verkoopt ze vaak snel uit. De laatste nieuwe drop was de slow drip tracksuit (een tie dye joggingpak, helemaal conform de hedendaagse trends), en haar Noir tracksuits werden al gedragen door zangeressen Christina Milan en Mahalia.

Naast kledij brengt ze sinds kort ook exclusieve Noir-bekers uit voor haar favoriete drankje op aarde, koffie. Verder is ze eigenares van een loft in Antwerpen, de Noir Residence, die ze verhuurt als Airbnb (van een boss babe gesproken). Op haar Youtube-kanaal kan je een kijkje nemen in haar leven als ondernemer.

Melissa AR

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Melissa A. R (@mimiarr) op

Aantal volgers: 336 k

Voornaamste bezigheid: Youtuber en influencer

Waarom je haar moet volgen: Voor haar geweldige outfits, die het best omschreven worden als een Brusselse interpretatie van Parisienne chic.

De 26-jarige Melissa is afkomstig uit Brussel, maar verhuisde op haar veertiende naar Frankrijk om daar haar middelbare schoolopleiding af te maken. Nadat ze afgestudeerd was, woonde ze één jaar in Dubai, maar ze keerde terug naar België om een universitaire studie te doen. Momenteel woont ze in Brussel, maar ze is voortdurend in Parijs te vinden.

Hoewel het slechts enkele jaren geleden is dat de Franstalige Melissa met haar Youtube-kanaal begon, heeft ze al een indrukwekkende schare volgers verzameld. In haar video's - die voornamelijk over mode gaan - bespreekt ze de laatste trends en toont ze haar meest recente aankopen, of het nu gaat om stuks van Zara of een nieuwe Chanel handtas. Wij voelen ons alvast geïnspireerd wanneer we op onze startpagina haar looks in Brussels decor zien voorbijkomen.

Maria-Laura Raia

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door RAIA (@raiamarialaura) op

Aantal volgers: 33,8 k

Voornaamste bezigheid: Fotografe en creative director

Waarom moet je haar volgen: Ze inspireert haar volgers op Instagram om in zichzelf te geloven.

Je kent Maria-Laura (Raia voor de vrienden) misschien wel van het programma Jonge Wolven (momenteel te bekijken op VTM2), maar haar leven was lang niet altijd rozengeur en maneschijn. Toen ze twaalf jaar was belandde haar moeder in de gevangenis, waardoor zij en haar twee jongere broertjes terecht kwamen in een tehuis. Daar verbleef ze tot haar achttiende, maar ze bleef niet bij de pakken zitten. Op haar 19e begon ze met het schieten van portretten van bekendheden en deze te posten op Instagram, waardoor de bal aan het rollen ging.

Doordat internationale bekendheden de foto's zelf begonnen te delen op hun eigen pagina, schoot Raia's volgersaantal de lucht in. Naomi Campbell, Bella en Gigi Hadid, Cara Delevigne, Kaia Gerber, Will en Jaden Smith, Zendaya, Big Sean, Lukas Sabat - de lijst van bekendheden die ze fotografeerde is eindeloos. Rapper Russ was zelfs zo tevreden over Raia's foto's van hem, dat ze mee mocht op wereldtour in zijn privéjet. Maar fotograferen is lang niet haar enige bezigheid, de veelzijdige schone doet ook modellenwerk als curvy model voor Dominique models en heeft een sponsordeal met Zalando.

Bekijk deze video met tips voor goede streetstyle video's van Maria-Laura.

Jenna Peij

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jenna Peij 🦴 (@jennatp) op

 

Aantal volgers: 46,3 k

Voornaamste bezigheid: Model

Waarom moet je haar volgen: Voor haar vintage finds.

Hoewel ze een diploma communicatiemanagement op zak heeft, besloot ze dit jaar full time model te worden - ze is dan ook verbonden aan maar liefst vijf verschillende agentschappen (Dominique Models, Next Models, New York Models, LA Models en PMA Models). Dit jaar haar liep ze haar eerste lingerieshow ooit, en ze deed dat voor Etam tijdens Paris Fashion Week. Haar grote droom is om ooit het gezicht te zijn van een beautycampagne.

Marie Wynants

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marie Wynants (@marie_wynants) op

Aantal volgers: 30,3 k

Voornaamste bezigheid: Fotografe

Waarom moet je haar volgen: Ze post belachelijk aantrekkelijke plaatjes op haar Instagram.

Hoewel ze van Gent afkomstig is, vertoeft deze Belgische creatieveling tegenwoordig in Antwerpen. Met campagnes voor Delvaux, Xandres en Ann Demeulemeester op haar palmares, is Marie Wynants al lang geen onbekende meer. Hoewel ze in haar jonge jaren professioneel danseres was, houdt ze zich tegenwoordig bezig met het shooten van videoclips voor Bazart en Oscar & The Wolf. En recent ook met het uitbrengen van een receptenboek genaamd Croquestar, in samenwerking met Bazart-frontman en verloofde Mathieu Terryn.

Lees ook:
Celebs zijn weg van deze 4 Belgische merken
10 Belgische modellen om te volgen op Instagram