We Love: IKEA verklapt geheim recept voor Zweedse balletjes

Gepubliceerd op 21 april 2020 door Lore Ginneberge
We Love: IKEA verklapt geheim recept voor Zweedse balletjes

IKEA deelt eindelijk de handleiding voor het bereiden van haar iconische Zweedse balletjes. En wees gerust: de instructies zijn stukken eenvoudiger dan die van de gemiddelde IKEA-kast.

Wie herinnert zich niet de familie uitstappen richting IKEA, waar het ballenbad en de kinderkamerafdeling zorgden voor uren plezier, en geen bezoek compleet was zonder een afsluiter in het restaurant. De kaneelrolletjes, softijsjes (toen stiekem hoorntjes bijvullen nog kon), maar bovenal de Zweedse balletjes in een romige saus met knapperige frietjes, inclusief blauw-met-geel vlaggetje, hebben voor altijd een plaatsje in ons hart. Want vooral dat laatste gerecht, die heerlijke balletjes, kan niemand zo lekker maken als IKEA-koks. Wat is hun geheim? Daar kom je zo meteen achter! Aangezien IKEA-tripjes even niet meer mogelijk zijn, besloot de Zweedse meubelketen immers om ons te troosten met het prijsgeven van haar meest succesvolle recept.

Zo maak je de originele Zweedse balletjes van IKEA

Met een dikke vette knipoog naar die typische IKEA-handleidingen deelt de Zweedse keten een gelijkaardige fiche voor de bereiding van haar balletjes. Dat ziet er zo uit:

IKEA zweedse balletjes

Voor de duidelijkheid geven we je het recept ook uitgeschreven in het Nederlands mee. Laat het smaken!

Recept: de echte Zweedse balletjes van IKEA Recept: de echte Zweedse balletjes van IKEA IKEA verklapt haar iconische recept voor heerlijke Zweedse balletjes in roomsaus. Klaar voor een nostalgische maaltijd? Lees meer