Hotspots: 3 nieuwe restaurants die op je bucketlist horen

Geüpdatet op 9 juni 2020 door Elle Eten
Hotspots: 3 nieuwe restaurants die op je bucketlist horen

Deze weg richting de nieuwe restaurants en eetcafés die je absoluut niet mag overslaan.

Frans-Belgisch restaurant Joyau

De plaats: waar het vroegere Sensunik gevestigd was, huist nu Joyau. Een nieuwe eigenares sinds enige tijd, en een andere naam voor het restaurant, omdat de gastronomische ambities anders liggen. Chef-kok Amber De Wispeleir - de voormalige winnares van ‘Mijn Restaurant’ - zwaait hier de culinaire scepter en tilde de gerechten en wijnkaart naar een hoger niveau.

joyau antwerpen nieuwe restaurants

Het bord: hier kom je voor een Frans-Belgische keuken met seizoensgebonden gerechten. A la carte kun je gaan voor een tartaar van oosters gemarineerd rundsvlees, een stoverij van varkenswangen, … maar je kunt ook opteren voor het maandmenu, de business lunch en voor de kids tot 12 jaar is er een aangepast menu.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Joyau (@joyau.restaurant) op

De prijs: de business lunch (hoofdgerecht en dessert) kost € 29; het Junior Menu € 27; het drie- en viergangen menu kosten respectievelijk € 45 en € 55.

Adres en info: Molenstraat 69, 2018 Antwerpen, 03 216 00 66, joyau.be

Fine Dining Garage Taxi’s Restaurant

De plaats: in een voormalige taxi-garage huist nu het restaurant waar chef-kok Gilles Bogaert vanuit zijn open keuken creatieve en originele gerechten op de borden tovert. Het interieur is eclectisch met industriële elementen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Taxi’s restaurant (@taxisrestaurantgent) op

Het bord: bio-teelt, verse ingrediënten en Noordzeevis staan centraal. Gezonde, pure smaken en versheid voeren de boventoon. Vis wordt zuiver op de grill bereid. ’s Middags kun je enkel opteren voor het lunchmenu dat wekelijks wijzigt. Ook op vrijdag- en zaterdagavond is er een menu, op andere momenten kun je kiezen uit de kaart.

nieuwe restaurants gent taxi's

De prijs: lunchmenu € 32; voor het vier-, vijf- en zesgangen menu betaal je € 55, € 65 en € 75. Formules met aangepaste wijnen zijn ook mogelijk.

Adres en info: Zuidstationstraat 35, 9000 Gent, taxisrestaurant.be

Eetcafé De Maekerij

De plaats: ‘Praat, Smaak, Maak’ dat is het concept van De Maekerij waar je terechtkunt voor diverse creatieve activiteiten, maar waar ze ook een zeer leuk ingericht Eetcafé hebben.
nieuwe restaurants
Het bord: je kunt kiezen uit drie ontbijtformules met de leuke namen ‘Harry Potter’, ‘Body Builders’ en ‘Yoga Queen’. Ze bieden eenvoudige maar zeer lekkere koude en warme gerechten en tal van zoete lekkernijen zoals brownies en Brusselse wafels.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Creatieve Ontmoetingsplek (@de_maekerij) op

De prijs: de ontbijtformules met inbegrip van een warme drank gaan van € 7 tot € 13, zoete snacks rond de € 4 euro en voor een lunchgerecht betaal je om en bij de € 10.

Adres en info: Mechelsestraat 56, 3000 Leuven, demaekerij.be