Kerstshopping: de beste cadeaus zitten in kleine doosjes

Geüpdatet op 21 april 2022 door Laure Vandendaele
Kerstshopping: de beste cadeaus zitten in kleine doosjes

Laat je niet misleiden door de grootte van je pakje onder de kerstboom. De beste cadeautjes zitten - daar is is onze beautyredactrice overtuigd van - immers in de kleinste pakjes.

Kleine pakjes zijn vaak de beste, ik lonk al lang niet meer hoopvol naar de grootste dozen onder de kerstboom. Soms hebben de kleinste pakjes immers de meest indrukwekkende inhoud. Aan een kind krijg je die theorie niet verkocht maar al wie ooit een ogenschijnlijk saaie enveloppe met vliegtuigtickets kreeg, weet dat het waar is.

Onze favoriete kleine grootste geschenken waarmee je ook nog eens een hoop inpakpapier uitspaart.

1. Een mini-zentuin

Tuinieren werkt ontspannend dus kleine concentrische cirkels harken heeft ongetwijfeld een gelijkaardig effect. Een mini-zentuintje is dan ook perfect om minicrisisjes het hoofd te kunnen bieden.

kerstshopping kleine cadeaus mini zentuin
Zentuintje bij Amazon, € 18

Shop hier

2. Kleine hervulbare koffiebeker

Staat je dagelijkse cafeïne-inname beperken op de lijst met goede voornemens? Same. Laat collectie XXL koffiemokken achter in de kringloopwinkel en hou het voortaan bij een kleine hervulbare meeneembeker. Praktisch, schattig en een pak ecologischer dan papieren koffiebekers met een plastieken dekseltje. Maar toch vooral schattig.

Hervulbare kleine koffiebeker, Frank Green, € 23,99

Shop hier of bij Butchers Coffee in Antwerpen

3. Lippenstifttasje

Een handtasje voor enkel je lipstick? Natuurlijk, hoe vervoer je dat favoriete lipkleurtje anders van punt A naar punt B?

kerstshopping lippenstifttasje louis vuitton
Lippenstifttasje, Louis Vuitton, € 2500

Shop hier

4. Een ring

Jennifer Elliot, de vrouw achter Belgisch juwelenmerk Elliot & Ostrich, verbindt juwelen graag met belangrijke momenten in het leven. Een waarom moet Kerst 2019 niet met een ringetje gevierd?

Elliot tipt hier hou jij jouw juwelen schitterend houdt, ook na de feestperiode.

kerstshopping klein cadeau ring elliot ostrich
Lily ring met diamanten, Elliot & Ostrich, vanaf € 5600

Shop hier

5. Een schriftje

Ooit associeerden we schriftjes met lange schooldagen, maar vandaag kunnen we echt niet zonder. We hebben er dan ook altijd eentje bij de hand, je weet immers nooit wanneer dat ene briljante idee zich aandient. Ook afspraken, to do-lijstjes en net ontdekte woorden belanden op de lijntjes van ons geliefde schrift. En aangezien ik mijn bijna volgeschreven exemplaar onlangs op de Thalys vergat, zijn deze nieuwe - bovendien waterdichte exemplaren - meer dan welkom.

kerstshopping kleine cadeaus schriftje
Schriftjes, Paper on the Rocks, set van drie stuks, € 49,95

Shop hier

6. Oorbling

Een paar kleurrijke oorbellen is feest in een doosje!

kerstshopping kleine cadeaus souvenirs de pomme
Oorbellen, Souvenirs de Pomme, € 49

Shop hier

We zijn zelfs met een enkele oorbel tevreden. Toch zeker als het er eentje met een sterretje van Chanel is.

kerstshopping kleine cadeaus oorbel chanel
Oorbel met ster, Chanel, prijs op aanvraag

Shop hier

7. De enveloppe

Een puppy krijg je er jammer genoeg niet ingepropt, maar een bon van een negentig minuten durende Thaise massage is ook niet verkeerd. Of is een tantra massage meer jouw ding?

kerstshopping klein cadeau enveloppe

Dat kleine cadeautjes vaak de beste zijn , had ook Mr. Darling begrepen. Hij verraste Mrs. Darling voor Kerst met een puppy die ze Lady doopten. De rest is Disney-filmgeschiedenis. En zo zijn er wel meer televisiegeschenken die tot de verbeelding spreken. Wat dacht je van van de schoenenkast (zeg maar dressing) die Mr. Big aan Carrie schonk? Of het zelfgemaakte droomhuis uit '13 Going On 30'? Bekijk hier het overzicht van de meest onvergetelijke geschenken uit onze favoriete series en films.