Deze 11 onvergetelijke televisiegeschenken zijn verantwoordelijk voor je te hoge verwachtingen

Gepubliceerd op 5 december 2018 door Laure Vandendaele
Deze 11 onvergetelijke televisiegeschenken zijn verantwoordelijk voor je te hoge verwachtingen

Een walk-in-closet zo groot als een appartement, een muur (!) of een eigen bibliotheek, deze televisie- en filmhelden schonken hun tegenspeelster het cadeau van haar leven. Wij groeiden op en keker ernaar, en zitten bijgevolg met torenhoge en misschien tikkeltje onrealistische verwachtingen.

Heeft Sinterklaas je huisje overgeslagen wegens te oud of gewoonweg te stout? Aan de uitgestrekte leegte voor onze open haard te zien, vond de goedheiligman van wel. Maar niet getreurd. Films, boeken en televisieseries leerden ons immers (naast zo goed als alles wat we weten) dat de Sint lang niet de enige man is die met een verrassend geschenk op de proppen kan komen.
Bewijze daarvan ons overzicht van favoriete televisiegeschenken. Handig zo met de feesten in het vooruitzicht. Kwestie van je Secret Santa op originele en hartverwarmende ideeën te brengen.

GESCHENK: de kast

SinterklaasSex&theCity

Gever: Mr Big
Ontvanger: Carrie Bradshaw

Na niet minder dan zes seizoenen vol drama (oké, we smulden er bij momenten van) en een robbertje vechten met 'The Russian' verklaarde Mr. Big dan toch zijn eeuwige liefde aan Carrie. In Parijs, terwijl zij een indrukwekkende jurk met duizend laagjes tule droeg op de koop toe. Een mens zou voor minder die half leeg gevreten pot Ben&Jerry’s naar het scherm gooien. Maar het wordt erger. Niet alleen koopt Mr. Big een droomappartement in New York , én mag Carrie haar eigen stekje houden om er te gaan schrijven, hij zorgt ook voor een walk-in-closet die haar voorgaande doet verbleken. Voor mensen met een gevoelige maag wordt het dan al heel erg moeilijk maar Mr. Big doet er volgaarne een schepje bovenop. Oké, de kast kon Carrie door omstandigheden niet houden maar blijft wél de droomlocatie waar Mr. Big haar (voor echt deze keer) ten huwelijk vroeg. Niet met een ring maar wel met een schoen. Ja, Mr. Big kent zijn Carrie wel, en is dat niet het mooiste cadeau van al?

1/

GESCHENK: EEN ZELFGEMAAKT DROOMHUIS

13 going on 30 droomhuis matty

Gever: Matty Flamhaff
Ontvanger: Jenna Rink

Matty had een gigantische crush op zijn bestie Jenna Rink en besliste zijn gevoelens te uiten middels een zelfgemaakt verjaardagscadeau. En dus bouwde de 13-jarige met architecturale skills een droomhuis op schaal. Jenna was nog te bakvisserig om in te zien dat naast een droomhuis ook een droomjongen voor haar neus stond en behandelde de bouwer - zoals tienermeisjes al eens durven te doen - als stront. Ondanks het blauwtje bewaarde good guy Matty zijn huisje en presenteerde het nog een tweede keer aan Jenna, en dat vlak voor zijn huwelijk met een andere vrouw. Zoals het in romcoms gaat komt uiteindelijk alles goed en eindigen Matty en Jenna SAMEN, in een écht roze huis dat verdacht veel weg heeft van het kartonnen schaalmodel. Het cadeau werd zodanig iconisch dat het - 14 jaar nadat de film uitkwam - opduikt in de videoclip van Ariana Grande's nieuwe hit 'Thank you, next'. Kan iemand dan nu voor ons een droomhuis (uit karton of baksteen, maakt niet uit) bouwen?

onvergetelijke televisiegeschenken

2/

GESCHENK: EEN KORTVERHAAL OVER JEZELF

Gever: Dan Humphry
Ontvanger: Serena van der Woodsen

Dan Humphry en Serena van der Woodsen hebben elkaar gedurende zes seizoenen van Gossip Girl heel wat peren gestoofd, maar wanneer het boterde tussen die twee, boterde het ook wel écht. Bewijze daarvan: de cadeaus die ze elkaar gaven. Zo flikkerde Serena zomaar even een 3D installatie met vallende sneeuw in elkaar waarna de twee pardoes voor het eerst de lakens met elkaar deelden. Wanneer ze 's ochtends in de kunstgalerij ontwaken, sneeuwt het ook nog eens echt! Dan kon natuurlijk niet onderdoen en schonk zijn blonde muze een exemplaar 10.08.05, zijn zelfgeschreven kortverhaal over de dag waarop hij Serena voor het eerst ontmoette. Nookie of een bookie: wat krijg jij het liefst met een grote rode strik rond?

3/

GESCHENK: EEN PERSOONLIJKE CHOREO OP EEN VETTE NILLIES SCHIJF

Gever: Danny Castellano
Ontvanger: Mindy Kaling

Hij vindt haar leuk, zij ziet hem wel zitten maar dat weten ze nog even niet helemaal. Maar wanneer Danny Castellano Mindy's Secret Santa blijkt te zijn, haalt hij zijn vlotste danspasjes boven. En hij doet niet zomaar even de 'white guy' dance. Castellano brengt zomaar even een gepersonaliseerde choreografie op Aliyaah's 'Try Again' ten berde. Een beetje gênant, een tikkeltje over the top maar uiteindelijk toch vertederend genoeg om helemaal voor hem te vallen. En onthou mensen: "if at first you son't succeed, dust yourself of and try again." Al dan niet met een dansje.

4/

GESCHENK: EEN ONVERGETELIJKE NACHT IN HET PLANETARIUM

RossRachel

Ontvanger: Rachel
Cadeau: een onvergetelijke nacht in het planetarium

Ross was al sinds de middelbare school verliefd op Rachel Green maar de verwende cheerleader zag in hem enkel de suffe grote broer van haar beste vriendin Monica. Maar zoals we allemaal weten (en dan vooral uit romcoms) wint de sul het meisje toch voor zich en leven ze veelal nog lang en gelukkig. In de hitserie Friends was het niet anders. Rachel valt voor Ross en hij trakteert haar op een uitje naar zijn werk, de plek waar ‘hij iets met dino’s doet’. Geen meer romantische en ophitsende plek dan een museum natuurlijk en het duurt daarom niet lang vooraleer Rachel, na het zien van de indrukwekkende sterrenprojecties, uit de kleren gaat. Ross en Rachel brengen hun eerste nacht samen door maar worden bij het ontwaken abrupt uit hun droom verstoord door leergierige kids die een bezoekje aan het museum brengen. Maar toch Ross, goed gedaan! Niet alleen is zo’n indrukwekkende sterrenprojectie heel erg romantisch, ook door na de kantooruren in het museum in te breken, scoor je heel wat cool points!

5/

GESCHENK: DE MUUR

JoeyPaceymuur

Ontvanger: Joey
Geschenk: de muur

Pacey slaagde erin Joey Potter aan het lachen te krijgen (stel je voor!) en het enige wat hij daarvoor hoefde te doen was … een muur kopen. Op het stenen canvas kon artistieke Joey haar zieleroerselen de vrije loop laten, slim bekeken van die Pacey, zo hoefde hij haar gemekker niet langer de klok rond aanhoren. Toen Pacey even later ‘Ask Me To Stay’ op haar muur schilderde, gingen Joey’s mondhoeken weer naar beneden en was alles weer bij het oude in Dawsons watergeul.

6/

GESCHENK: EEN PUPPY

LadyVagebond

Gever: Mr Darling
Ontvanger: Mrs Darling

Een puppy voor kerst? Well played, Mr Darling! Meteen na het openen van het pak viel Mrs Darling als een blok voor puppy Lady (met schattige strik!) en meteen daarna nog eens voor haar man. Om negen maanden later een mensenbaby op de wereld te zetten en arme Lady aan de kant te schuiven. Gelukkig vindt de mooie cocker spaniël troost in de poten van een streetwise vagebond en eindigt het kerstverhaal een jaar later met extra veel puppy’s en een ‘happily ever after’. 

7/

GESCHENK: een feestje/een tekening/een hete nacht

Titanic

Gever: Jack Dawson
Ontvanger: Rose Dewitt Bukater

Als er iemand weet hoe hij de ladies moet aanpakken is het gelukzoeker Jack Dawson wel. Zo trakteerde hij bourjois Rose (die nota bene het ‘Heart of the Ocean’ alsook een pak rammel van verloofde Cal Hockley cadeau kreeg) op een onvergetelijk feestje below deck. De mooie Rose danste en dronk met het gewone volk en maakte indruk op knappe Jack door op de topjes van haar tenen te gaan staan. Als charmante kunstenaar duurde het niet lang vooraleer Jack Rose uit de kleren kreeg en haar begeerlijke lichaam op papier vereeuwigde. Een naaktportret van een getalenteerd kunstenaar, vinden wij ook al geen slecht cadeau. Tot slot gaf Jack Rose ook nog eens de nacht van haar leven op de achterbank van een auto. (Herinner je de wereldberoemde scène met het hand op aangedampte raampje). Jack Dawson had duidelijk heel wat in zijn mars, bijzonder jammer dus, dat hij New York nooit bereikte en Rose met een gebroken hart achterliet.

8/

GESCHENK: PRINS ERIC

kleinezeemeermin

Gever: Botje
Ontvanger: Ariël

Zeemeermin Ariël heeft alles, zo zingt ze zelf. En dan vooral een hele grote verzameling rommel die door toedoen van de mens op de zeebodem belandde. Ondanks haar indrukwekkende collectie ‘harensnaaiers’ droomt de 16-jarige Ariël van een leven aan land en dan nog het liefst in het gezelschap van prins Eric, als het even kan. Helaas zit Ariël opgescheept met een vissenstaart en lijkt een leven aan de zijde van een knappe prins een verre droom. Gelukkig kan de opstandige puber steeds rekenen op de steun van haar vriend Botje. De vrolijke vis verraste Ariel met een gezonken beeld van prins Eric waarop dromerige Ariël al haar fantasieën kan 'botjevieren'.

9/

GESCHENK: Een gezin en nieuw leven

SoundofMusic

Gever: Kapitein Von Trapp
Ontvanger: Maria

Nadat zingende non Maria door moeder overste het klooster wordt uitgezet, belandt de losgeslagen Alpenmeid bij familie Von Trapp waar ze de rol van kindermeisje op zich neemt. De relatie tussen gouvernante Maria, de zeven kinderen en de strenge kapitein Von Trapp loopt aanvankelijk stroef, al weet Maria de kids én vader snel voor zich te winnen. De kapitein valt zelfs zo hard voor zijn zingende non dat hij de knappe Barones aan de kant schuift en een nieuw leven met Maria begint. Maria krijgt er zomaar even een gezin van zeven kinderen bij zonder vervelende zwangerschapskilo’s en pijnlijke bevallingen. Bovendien woont de nieuwbakken moeder nu in een huis met genoeg spuuglelijke gordijnen om haar kroostrijk gezin én een klooster vol nonnen seizoen na seizoen van een nieuwe outfit te voorzien!

10/

GESCHENK: de bibliotheek

Belleenhetbeest

Gever: Het Beest
Ontvanger: Belle

Het Beest kon boekenworm Belle geen groter plezier doen dan haar zijn volledige bibliotheek te schenken. Een mooi gebaar, en misschien wel terecht gezien hij Belle tegen haar wil gevangen hield. Toch leerde Belle gaandeweg door het enge uiterlijk van het  Beest heen te kijken en viel ze voor de prins die hij diep vanbinnen was. Levenslesje geleerd en hop, de betovering werd opgeheven. En wat bleek? Belles Beest is ook in mensvorm een lekker dier! Classic win-win.