Juweel onder de kerstboom? Zo blijft je bling in topvorm

Gepubliceerd op 17 december 2018 door Laure Vandendaele
Juweel onder de kerstboom? Zo blijft je bling in topvorm

Jennifer Elliot, de vrouw achter het nieuwe Belgische juwelenmerk Elliot & Ostrich, tipt hoe jij je kerstjuwelen pico bello houdt.

De kleinste pakjes zijn vaak de beste. Een grote doos met grote rode strik mag dan imposant zitten wezen onder de boom, maar kan een stofzuiger bevatten. Het mag wel wezen: die krijg je liever niet. Kleine pakjes bevatten echter vaak grootste dingen. Zoals een kostbaar juweel om voor de rest van je leven te koesteren. Koesteren én schoon houden, want ook je diamanten ring, ketting of oorbelletjes dienen op tijd en stond gepoetst te worden.

Zo hou je ze schitterend, ook na de feestperiode.

elliot ostrich ring
Michelle Petite kissed diamond solitaire ring, vanaf € 2269,00

Jennifer Elliot van het Belgische juwelenmerk Elliot & Ostrich deelt haar tips.

elliot ostrich ruby
Didi Petite Hugged ruby solitaire ring, vanaf €1 539,00

1/

elliot ostrich

1. Net zoals je je kleren regelmatig wast, is het belangrijk om ook je juwelen regelmatig schoon te maken. Ze komen immers dagelijks in contact met vervuiling en stof.

2. Je mag je juwelen iedere twee weken schoonmaken. Dat kan met daarvoor speciaal ontwikkelde producten zoals de Magic Wand, een soort van pen gevuld met een schoonmaakproduct waarmee je over en tussen de kiertjes van het juweel gaat. Je kan ook een tandenborstel en water met eventueel een paar druppeltjes afwasproduct gebruiken om alle vuiltjes weg te halen.

3. Breng je juwelen om de zes maanden tot een jaar binnen bij een juwelier om ze professioneel te laten reinigen, polieren (alle krasjes in het goud wegwerken) en rhodineren

2/

elliot and ostrich andrea
Andrea Petite solo stud ear ring, € 1535,00

4. Diamant is het hardste materiaal ter wereld en kan bijgevolg enkel door zichzelf gekrast worden. Iets zachtere materialen zoals saffier en robijn kunnen op hun beurt dan weer door diamant worden beschadigd. Bewaar je ze samen in één doosje, dan kunnen ze elkaar beschadigen. Bewaar je stenen dan ook apart.

5. Goud is een zachter materiaal en kan bijgevolg ook door zandkorreltjes beschadigd raken. Ga met je juwelen dan ook niet in het zand zitten.

6. Parels zijn fragiel. Ga dus niet afwassen met je nieuwe parelring. Diamant kan wel tegen een afwasje.

7. Sporten met juwelen aan is nooit een goed idee. Daarom ontwikkelde ik een speciaal tasje waarin je je juwelen kan bewaren. Zo loop je ook niet het risico om je verlovingsring naast de yogamat te leggen en na afloop van de les te vergeten.

www.elliotandostrich.com