3 kerstadresjes voor foodies

Gepubliceerd op 17 december 2019 door ELLE Partner
3 kerstadresjes voor foodies

Kan je echt niet meer wachten tot 25 december? Dat komt goed uit, wij ook niet! We zetten letterlijk onze tanden in de kerstsfeer met 3 heerlijke kerstadresjes.

1/ Traditie troef: La Cocotte Belge

elleartblanc

We waren al fan van deze moderne brasserie, waar je doorheen het jaar steeds terechtkan voor lekker eten van bij ons, in een authentieke en traditionele sfeer. Maar toen we hoorden dat er ook een verwarmd terras mét christmas food is, gingen we compleet overstag. Op het menu vind je gerookte zalm en aardappelen met foie gras, vergezeld door een glas geurige glühwein, wit of rood. Je voelt je bijna op bezoek bij je schoonmoeder… Loop zeker eens door tot helemaal achteraan, naar het verwarmde en overdekte terras, zonder onderweg de indrukwekkende decoratie in het restaurant uit het oog te verliezen.

Waar?

  • Tervuursesteenweg 165, 1410 Waterloo

Wanneer?

  • Van 10/12 tot 31/12, elke dag van 12u tot 23u

2/ Feestje: Le Bar de L’Amusoir

elleartblanc

Het is ondertussen een traditie waar we elk jaar opnieuw reikhalzend naar uitkijken: de kerstsfeer bij l’Amusoir. De grote lounge bar, helemaal ingericht in het thema, nodigt uit voor een onvergetelijk kerstfeestje.

Een ruime keuze aan winterse, feestelijke dranken: een troostende warme choco, een glas sprankelende champagne, de onmisbare glühwein en de verraderlijke Pecket shots voor de waaghalzen onder ons. In ons bord vinden we de panini raclette, tartiflette, gerookte zalm, foie gras… Kortom, kwaliteitsproducten tegen de winterse kou en de honger!

Waar?

  • Waterloosesteenweg 123, 1410 Waterloo

Wanneer?

  • Van 19/12 tot 26/12, elke dag van 15u tot 1u

3/ Op en top klasse: Les Brasseries Georges

elleartblanc

Het is al sinds 1986 dat het gekende Les Brasseries Georges de fijnproevers onder ons verwent. Maar pas sinds 2018 vind je er ook een kerstmarkt én heerlijke christmas food. Overdekt en verwarmd, in een feestelijk decor, is het hier als bourgondiër genieten. Op de kaart vind je witte wijn, glühwein, de champagne van Brasseries Georges, de heerlijke Panda Gin, tartiflette, mini kroketten, gerookte zalm, foie gras, oesters… En heel wat andere verrassingen die je doen rillen van plezier.

Duid met stip aan in je agenda, want de kerstmarkt duurt slechts één weekend… En geen nood, warme dekentjes zorgen ervoor dat ook de koukleumen geen kou vatten.

Waar?

  • Winston Churchillaan 259, 1180 Ukkel

Wanneer?

  • Van 16/12 tot 30/12, elke dag van 12u tot 23u

 

Lees ook:

 

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Art Blanc.
www.artblanc.be