Zo blijft je relatie pikant, zelfs in de koude wintermaanden

Gepubliceerd op 7 november 2019 door Lore Ginneberge
Zo blijft je relatie pikant, zelfs in de koude wintermaanden

Zakt jouw libido net als de temperaturen tot onder het vriespunt? Deze tips zorgen voor vuur in je relatie.

Cuffing season

De winter doet rare dingen met relaties. We willen niets liever dan een partner vinden om de koudere maanden mee te spenderen, vandaar de term cuffing season, wat zoveel betekent als de drang om je aan iemand vast te binden (figuurlijk dan) tijdens de winter. Terwijl weekends met Netflix op de bank snel eenzaam en saai zijn op je eentje, wordt diezelfde bezigheid opeens romantisch met een lover aan je zijde. Dating apps tonen dat er effectief meer koppels gevormd worden, maar dat die relaties meestal stranden na - je raadt het nooit - het einde van de winter. Eigenlijk gaan singles dus op zoek naar een warm dekentje in de vorm van een (tijdelijke) partner. relatie spannend winter seks tips

Dalende temperaturen

Wie daarentegen in een lange relatie zit, kan de passie net voelen doven tijdens de winter. Bikini's en shorts worden vervangen door lagen dikke truien en wollen sokken. Niet het meest sexy seizoen dus. De dagen zijn daarnaast korter en donkerder, waardoor we sneller moe en knorrig zijn. Daar is trouwens een biologische verklaring voor: wanneer we minder zonlicht zien, maakt ons lichaam vanzelf meer melatonine aan, een hormoon waar je eerder moe van wordt. Geen wonder dus dat jij en/of je partner minder zin hebben om het bont te maken in bed. Ons advies? Blijf niet bij de pakken zitten en neem het heft in eigen handen! Met deze tips beleef je de wildste winter ooit.

Zo houd je jouw relatie spannend

1. Investeer in seksspeeltjes

Nu is de tijd om de seksshop te verkennen (of discreet online te bestellen). Terwijl je in de zomer misschien geen behoefte hebt aan speeltjes, kunnen ze momenteel voor extra motivatie zorgen. Tip: zeg je weekendplannen af, blijf samen in bed en test jullie nieuwe aanwinsten uit.

2. Oefen op je massagetechniek (met happy ending)

Als intimiteit niet vanzelf komt, is een massage de ideale starter. Met al die laagjes kleren overdag kan wat extra body contact wonderen doen. Spreek af wie de masseur/masseuse van dienst is en leef je zo goed mogelijk in in je rol: een handdoek, kaarsen, een rustig muziekje... En natuurlijk een heerlijk geurende massageolie.

le labo massage olie
Tonka 25 bad- en massageolie van Le Labo met de verleidelijke geur van musk, vanille en hout

Shop hier

3.  Bekijk een sexy serie

We zijn in het ultieme Netflix-seizoen aanbeland, doe er je voordeel mee! Verruil de zoveelste romcom of griezelfilm voor een softcore serie. Tips? De reeks Easy bevat volgens velen de beste seksscènes van Netflix. Met gastperformances van Emily Ratajkowski en Orlando Bloom kan dat ook weinig anders... Ook She's Gotta Have It, over een vrouw met drie minnaars, is een aanrader. Wedden dat jullie het einde niet eens halen?

4. Plan een stomende sauna-sessie

Wanneer het overal te koud is om uit de kleren te gaan, bestaat er nog altijd de spa. Een uitstekend date-idee, want je maakt tijd voor elkaar, er zijn geen storende factoren, en... jullie kunnen elkaar zonder gêne bewonderen. Eén ding moet je ons beloven: wacht alsjeblieft tot thuis om het ervan te nemen.

relatie spannend houden spa wellness koppel

5. Doe samen 'de was'

Een clicheetje van formaat, maar daarom niet minder waar: een droogkast doet naast propere was ook dirty jobsDe warmte die dit toestel afgeeft, de perfecte hoogte voor een staande beurt, de extra trillingen... Samen een wasje draaien?