De 10 beste horrorfilms – en series op Netflix

Gepubliceerd op 17 oktober 2019 door Maxine Detaellenaere
De 10 beste horrorfilms – en series op Netflix

Binnenkort is het Halloween, de hoogste tijd dus om je kijkvoer voor de griezeligste dag van het jaar vast te leggen.

Nog op zoek naar de ultieme horrorfilm of psychologische thriller? Wij lijsten onze favoriete Netflix-films -en series op die ons koude rillingen bezorgen:

Horrorfilms

1/ Sinister

Ellison Oswalt, een aan lager wal geraakte schrijver van misdaadverhalen, trekt met zijn gezin in een huis in waar een volledige familie werd vermoord, omdat hij z'n nieuwe boek daarop wil baseren. Hij ontdekt op zolder een koffer met lugubere home video's waarin een demonische figuur telkens opduikt. Alsof dat nog niet genoeg is, begint zijn dochtertje Ashley zich steeds vreemder en vreemder te gedragen... Eén ding is zeker, na het zien van deze film zal je nooit meer geneigd zijn om een home video te maken...

2/ The invitation

Will krijgt een uitnodiging voor een etentje van zijn ex-vrouw Eden en haar nieuwe echtgenoot David, die in zijn oude huis wonen. Hij komt samen met zijn nieuwe vriendin Kira aan en ontmoet enkele andere gasten, de een al vreemder dan de andere. Al snel merkt hij dat er een ongemakkelijke sfeer in het huis hangt en hij begint te vermoeden dat Eden en David een meer duister plan voor ogen hebben met de gasten dan een gezellig etentje.

3/ The Cabin in the woods

Een groep studenten en goede vrienden gaan op vakantie naar een afgelegen hut in de bossen - uiteraard nooit een goed idee in horrorfilms - maar hun verblijf neemt al snel een gruwelijke wending wanneer ze enkele vreemde objecten vinden in de kelder en er vervolgens wel heel griezelige dingen gebeuren.

4/ Geralds game

In deze Netflix-adaptatie van Stephen Kings gelijknamige boek vertrekt een koppel - drie keer raden - naar een afgelegen vakantiehuis in de bossen. Wanneer echtgenoot Gerald Burlingame een hartaanval krijgt en sterft tijdens een seksspelletje, blijft vrouwlief Jessie vastgebonden aan het bed achter. Oververmoeid en gedehydrateerd begint ze te hallucineren en komen pijnlijke trauma's uit haar verleden bovendrijven.

5/ Apostle

Begin vorige eeuw reist Thomas Richardson af naar een afgelegen eiland waar een mysterieuze sekte leeft, om zijn gekidnapte zus te redden. Eenmaal aangekomen doet hij zich voor als een bekeerling en hij ontdekt dat er bovennatuurlijke krachten aan het werk zijn op het eiland, die vragen om bloedoffers.

 

Horrorseries

Ben je klaar voor een volledige avond - en nacht - kijkplezier? Dan zijn deze horrorseries het gedroomde Halloween-bingemateriaal:

1/ The Haunting of Hill House

In deze ijzersterke en felgeprezen Netflix-serie volgen we vijf broers en zussen, die tijdens hun kindertijd een zomer in een spookhuis verblijven en daar nooit helemaal zijn overgeraakt. Aan de hand van flashbacks wordt de waarheid over de dood van hun moeder, die gek werd in het huis en er uiteindelijk ook stierf, beetje bij beetje ontrafeld.

2/ Hannibal

FBI-agent Will Graham wordt ingeschakeld bij het onderzoek naar een seriemoordenaar. De opdracht vergt mentaal veel van Graham, en daarom krijgt hij al snel psychologische begeleiding van een forensisch psychiater, ene Hannibal Lecter... Als Anthony Hopkins je al de stuipen op het lijf joeg in de films, hou je dan maar vast voor Mads Mikkelsens meesterlijke vertolking van geniale kannibaal.

3/ The Chilling Adventures of Sabrina

Herinner je nog de luchtige tienerserie 'Sabrina the Teenage Witch' uit je jeugd? Wel deze adaptatie van de iconische Archie-cartoons gaat compleet de andere richting uit. Sarcastische katten werden vervangen door satanistische geitenhoofden en er vloeit ook een pak meer bloed dan we gewoon zijn van ons aller Sabrina.

4/ Penny Dreadful

In deze gotische horrorreeks, die zich afspeelt op het einde van de jaren 1800, ontmoeten we Vanessa Ives, een moedige vrouw die vecht tegen bovennatuurlijke entiteiten, maar ook een rits aan bekende figuren uit de literatuur zoals Dorian Gray en Dr. Victor Frankenstein komen op de proppen.

5/ Stranger Things

Wie de laatste jaren onder een rots heeft geleefd en 'Stranger Things' nog niet heeft gebingewatched, het moment is nu aangebroken. Het verhaal begint met het onderzoek naar een verdwenen jongen in een slaperig Amerikaans stadje. Tijdens het onderzoek komen er mysterieuze zaken aan het licht, zoals vreemde experimenten en bovennatuurlijke gebeurtenissen.