Dit weten we nu al over het derde seizoen van Stranger Things!

Gepubliceerd op 6 december 2017 door Maxine Detaellenaere
Dit weten we nu al over het derde seizoen van Stranger Things!

Kunnen jullie ook niet wachten tot het nieuwe seizoen van de hitserie Stranger Things te zien is? De releasedatum is helaas nog een raadsel, maar de schrijvers en regisseur van de reeks lichtten al een tipje van de sluier op.

Dit is alles wat we tot nu toe al weten (Spoiler alert!):

stranger things

Er komen in totaal 5 seizoenen!

Goed nieuws voor alle fans van de spannende serie. Producer en regisseur Shawn Levy verklapte dat er zéker nog een vierde seizoen in de pijplijn zit. "Hoogstwaarschijnlijk komt er ook een vijfde seizoen. Maar meer zit er niet in", aldus Levy.

Tussen seizoen 1 en 2 zat een gat van iets meer dan een jaar, dus grote kans dat dat ook dit keer het geval zal zijn. Voor de focus van de nieuwe verhaallijn, moeten we kijken naar het Shadow Monster oftewel de Mind Flayer.

De Mind Flayer speelt sowieso een rol in het volgende seizoen

Vorig seizoen eindigde met een lieflijk schoolfeestje, maar de camera switchte daarna naar Upside Down, waar de Mind Flayer nog altijd alive and kicking is en Eleven, Mike en hun vrienden nauwlettend in de gaten houdt. Ook al sloot Eleven de poort naar Upside Down, toch is het monster, dat zich voorlopig koest houdt in de griezelige alternatieve dimensie, verre van dood en begraven. Miserie gegarandeerd dus voor Hawkins.

"Ze hebben de poort wel gesloten, maar de Mind Flayer leeft nog altijd, en bovendien is het zich erg bewust van de kinderen, en zeker van Eleven", verklaarde scenarioschrijver Ross Duffer aan The Hollywood Reporter. "Tot de laatste aflevering was het monster haar en haar krachten nog niet tegengekomen. Maar nu weet het dat ze bestaat." Dat wordt nog spannend...

Er komt een nieuwe tijdssprong tussen de volgende seizoenen

De Duffer-broers lieten The Hollywood Reporter ook weten dat er sowieso een nieuwe tijdssprong op til staat. Aangezien de jonge acteurs zo snel opgroeien, kan het derde seizoen niet naadloos aansluiten op het tweede. De kinderen zaten toen in het tweede middelbaar, wat betekent dat ze in het volgende seizoen 16 zullen zijn, oud genoeg om te vertrekken naar de High School.

Bovenop de verhaallijn van de Mind Flayer, was er ook nog een open einde wat betreft Elevens zus Kali/Eight. Waardoor we ons afvragen: Wat met de kinderen Eén tot Zeven, Negen en Tien? Konden ze ook uit het Hawkins laboratorium ontsnappen?

Hopelijk krijgen we snel antwoord op onze vragen in het nieuwe seizoen!

Mag het voor jou even wat minder griezelig zijn? : Goed nieuws, want deze glamoureuze serie komt opnieuw op de buis!