Let’s talk about sex: ELLE test de nieuwste sekspeeltjes uit

Geüpdatet op 18 June 2019 door Marie Guérin en Maxine Detaellenaere
Let’s talk about sex: ELLE test de nieuwste sekspeeltjes uit

Mag het wel wat wilder tussen de lakens maar weet je niet goed waar te beginnen?  ELLE probeerde speciaal voor jullie drie vibrators uit.

Voor we je onze favoriete speeltjes uit de doeken doen, eerst een woordje uitleg over hoe je nu eigenlijk een sex toy kiest. Natuurlijk is het vooral een kwestie van persoonlijke smaak, maar toch zijn er enkele details waar je best aandacht aan schenkt:

1. Opteer voor silicone

Silicone irriteert niet en is het meest hygiënisch want je wast het gemakkelijker af dan speeltjes in latex. Vermijd zeker "jelly" uitvoeringen, sex toys uit vroeger tijden. Deze zacht aanvoelende, doorzichtige modellen bevatten namelijk ftalaten, schadelijke stoffen die je hormoonhuishouding kunnen ontregelen.

2. Kies in functie van het gebruik

Clitorale stimulatie? Vaginaal? Anaal? Om met z'n tweeën te genieten? Er bestaat een brede waaier aan mogelijkheden in functie van je seksuele behoeften. Sommige speeltjes werken op een zeer specifieke plaats, zoals een sonische masseur, andere zijn dan weer polyvalent, zoals de Ida die we voor deze test uitprobeerden.

3. Geef de voorkeur aan bekende merken

Wees als het om seksspeeltjes gaat niet te avontuurlijk, maar kies voor gekende merken die voldoen aan alle veiligheidscriteria. Wij raden de volgende merken aan: Lelo, Fun Factory, Bijoux Indiscrets, Tenga, We Vibe, Womenizer, en het Belgische merk Smile Makers.

Deze speeltjes zijn getest én goedgekeurd:

1/

DE G-VIBE

seksspeeltje, vibrator, getest, test, advies, lelo, ida, fun factory, g-vibe, smile makers, fireman

Visueel verrast dit speeltje met z'n tentakels. De G-Vibe wordt verkocht als een multifunctionele sex toy, maar die eigenschap doet het ook een beetje de das om. Theoretisch gezien kan het de g-spot en de clitoris gelijktijdig stimuleren, de venusheuvel en de g-spot of beide tepels. Maar wanneer we dit in praktijk willen brengen weten we niet goed wat ermee aan te vangen.

Beoordeling: 5/10

G-Vibe, Fun Factory, € 88

Koop hier de G-Vibe

2/

DE FIREMAN

seksspeeltje, vibrator, getest, test, advies, lelo, ida, fun factory, g-vibe, smile makers, fireman

We houden van het ludieke kantje van de Smile Makers. Het Belgische label biedt vier modellen aan, eentje voor elk soort gebruik. De 'Fireman' is bedoeld om de clitoris te verwennen en dat doet hij ook met gemak. Grootste troef van dit speeltje is de zachte prijs. Een minpuntje is de batterij (die niet is inbegrepen) die wel eens de geest durft te geven op een slecht moment.

Beoordeling: 7/10

Fireman, Smile Makers, € 39,90

Koop hier de Fireman

3/

DE IDA

seksspeeltje, vibrator, getest, test, advies, lelo, ida, fun factory, g-vibe, smile makers, fireman

Met de Ida kan je vibraties op een veel instinctievere wijze aanpassen dan met traditionele knoppen. Deze vibrator stimuleert zowel de clitoris en de g-spot en hij kan gebruikt worden tijdens seksuele escapades met je vriend. Bij dit speeltje gebruik je echt de verschillende functies zonder dat je er een handleiding voor nodig hebt.

Beoordeling: 10/10

Ida, Lelo, € 169

Koop hier de Ida