5 romantische date-ideeën voor een zwoele herfst

Geüpdatet op 6 november 2019 door Britt Valkenborghs
5 romantische date-ideeën voor een zwoele herfst

De herfst is, als je het ons vraagt, de ideale moment voor een romantische date. De hete zomerse dagen en nachten maken plaats voor iets minder gunstige temperaturen, maar met een sjaal en een liefdevolle vriend(in) om je te verwarmen kom je al een heel eind.

1/ Kies voor de openlucht

De kouder wordende nachten hoeven niet te betekenen dat je geen romantische avond in de openlucht kan beleven. In tegendeel zelfs. Kruip lekker dicht tegen je geliefde aan en maak het gezellig buiten. Onze tip? Wat kaarsjes, wijn en een warm dekentje maken het lekker knus.

2/ Ochtendstond heeft goud in de mond

Wie zegt dat romantiek enkel kan tijdens de avonduren? Verras je date met een picknickmand vol lekkers, wat verse koffie of thee en trek erop uit. Ga voor een extra vroege ochtendrit, de herfstmist zorgt ongetwijfeld voor een erg magische ochtend. Voor de échte vroege vogels (of avonturiers die nog steeds wakker zijn na tip 1):  zoek een leuk plekje om samen onder een dekentje te genieten van de zonsopgang.

herfst, date, romantisch, liefde, relatie

3/ De rooftop date

Een date op het dak van een gebouw is eigenlijk altijd een goed idee. Vergeet de romantische lampjes niet!

4/ Filmmarathon

Maak van je huis een echte filmzaal (compleet met zelfgemaakte popcorn) en sluit je de hele dag lang af van de buitenwereld. Het voordeel? Thuis kan je ongegeneerd extra dicht tegen elkaar aan kruipen, zonder de mensen rondom je rode konen te bezorgen.

5/ Avontuurlijke dagtrip

Geen enkel seizoen is beter om een onverwachte dagtrip te doen met je date. Spring op de trein en bezoek een stad of plek die jullie beide nog niet gezien hebben. De vallende blaadjes en het romantische herfstdecor doen de rest. #letsgetiton