5 date ideeën tijdens de herfst

Gepubliceerd op 4 October 2014 door Britt Valkenborghs
5 date ideeën tijdens de herfst

herfst

De herfst is, als je het ons vraagt, de ideale moment voor een romantische date. De zwoele zomerse dagen en nachten maken plaats voor iets minder gunstige temperaturen, maar met een sjaal en een liefdevolle vriend(in) om je te verwarmen kom je al een heel eind. 

1. Kies voor de openlucht
De kouder wordende nachten hoeven niet te betekenen dat je geen romantische nacht in de openlucht kan beleven. In tegendeel zelfs. Kruip lekker dicht tegen je geliefde aan en maak het gezellig buiten. Onze tip? Wat kaarsjes, wijn en een warm dekentje maken het lekker knus.

2. Ochtendstond heeft goud in de mond
Wie zegt dat romantiek enkel kan in de avond? Verras je date met een picknickmand vol lekkers, wat verse koffie of thee en trek er op uit. Ga voor een extra vroege ochtendrit, de herfstmist zorgt ongetwijfeld voor een extra magische ochtend.

Voor de échte vroege vogels (of echte avonturiers die nog steeds wakker zijn na tip 1):  zoek een leuk plekje om samen onder een dekentje de zonsopgang te zien.

3. De rooftop date
Een date op het dak van een gebouw is eigenlijk altijd een goed idee. Vergeet de romantische lampjes niet!

4. Filmmarathon
Maak van je huis een echte filmzaal (compleet met zelfgemaakte popcorn) en sluit je de heel dag af van de buitenwereld. Het voordeel? Thuis kruip je ongegeneerd extra dicht tegen elkaar aan, zonder de geërgerde blikken.

5. Avontuurlijke dagtrip
Geen enkel seizoen is beter om een onverwachte dagtrip te doen met je date. Spring de trein op en bezoek een stad of plek die jullie beide nog niet gezien hebben. De vallende blaadjes en het romantische herfstdecor doen de rest.