Dit is het moment om een kort kapsel te nemen

Geüpdatet op 1 oktober 2019 door Lore Ginneberge
Dit is het moment om een kort kapsel te nemen

Een kapselwissel staat symbool voor een nieuw begin. Welk beter moment dan de herfst om van coupe te veranderen? Dit is waarom jij - nu meteen - een kort kapsel wilt.

1. Een nieuw seizoen smeekt om een nieuwe coupe

Met de herfst in het land en Libra Season in de lucht is er echt geen beter moment om de schaar in je haren te zetten. Een chique lob (lange bob) is de perfecte bondgenoot van lange mantels en hoge laarzen.

london street style kort haar kapsels

2. Zeg dag tegen beschadigd zomerhaar...

Ik hoef je niet uit te leggen wat een overdosis zon, zee en strand met je geliefde lokken doet. Hoewel er heel wat minder drastische remedies bestaan om je haren te herstellen, is een nieuwe start met een korte coupe eens zo doeltreffend. Het extatische gevoel wanneer je die beschadigde lokken naast je neer ziet vallen op de kappersstoel... Doen we 't voor!

3. ...En statisch winterhaar

Alleen al de gedachte aan de springerige haren na het aan- en uittrekken van een wollen trui doet ze (nu al) rechtop staan. Hoe korter je coupe, hoe minder last je hiervan ondervindt. Dan heb ik het nog niet eens over het knopenfestijn dat je krijgt van de combo lange losse haren + dikke sjaal + koude buitenlucht. De horror.

4. Bespaar jezelf heel wat tijd

Eerlijk is eerlijk, als lid van de short hair club kan ik niet beloven dat korter haar al-tijd minder werk vergt. Een perfect gebrushte bob kost je evenveel tijd en moeite als lange, gestylede lokken. Maar het goede nieuws is dat het net de warrige, net-uit-bed korte kapsels zijn die we overal spotten (zie punt 5).

5. Korte kapsels waren een hit op de Fashion Weeks

Er was geen coupe zo trending als de schouderlange bob tijdens de Fashion Weeks. Zowel in Londen, Milaan als Parijs zagen we hoe streetstyle sterren en celebs massaal de schaar in hun haren hebben gezet. Het resultaat is een waaier aan korte-kapsel-inspiratie met één codewoord: hou het simpel.

Lees ook: Wordt roze haar opnieuw een ding?