Het kapsel van het seizoen is veelvoudig gespot bij de sterren

Geüpdatet op 12 februari 2024 door Lore Ginneberge
Het kapsel van het seizoen is veelvoudig gespot bij de sterren

Dit jaar is hét jaar van de bobsnitten, en dan in het bijzonder de Italiaanse bob. Dit kapsel is minder sluik dan de doorsnee bob, maar veelzijdiger en volumineuzer dankzij vele speelse laagjes.

De knipbeurt van de Italiaanse bob is minder strak dan bij een gewone bob; de uiteinden zijn lichtjes uitgedund en de bovenkant heeft subtiele lagen. Of je nu wel of geen froe erbij wilt, is een persoonlijke voorkeur. Het kapsel ziet er vooral mooi uit met een diepe zijscheiding (wat momenteel ook populair is), waarbij het haar naar voren valt voor extra volume.

De Italiaanse bob was in feite vorig jaar al een grote hit. Als het je toen nog niet verleid heeft, dan zal het je misschien dit seizoen wel doen. En we gokken dat TikTok daar iets mee te maken heeft, want er is geen ontkomen meer aan tijdens het scrollen.

De sterren doen het voor

Daarnaast is er is er haast geen coupe zo trending onder de sterren als de Italiaanse bob. En bij wie kunnen we beter inspiratie halen dan bij hen? Hier vind je een aantal van de mooiste snits (met en zonder bangs) om aan je kapper te laten zien:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @harinef

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 🌶 (@simonatabasco)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zendaya (@zendaya)

De schaar in je lokken zetten is eng, dat snappen we. Mocht je dus nog twijfelen, hierbij een aantal laatste redenen om je over de streep te trekken:

1. Zeg dag tegen beschadigd haar...

Hoewel er heel wat minder drastische remedies bestaan om je haren te herstellen, is een nieuwe start met een korte coupe zo doeltreffend om van beschadigd haar af te geraken en opnieuw te beginnen. Het extatische gevoel wanneer je die beschadigde lokken naast je neer ziet vallen op de kappersstoel... Doen we 't voor!

2. ...En statisch winterhaar

Argh, die springerige haren na het aan- en uittrekken van een wollen trui is zo vervelend! Hoe korter je coupe, hoe minder last je hiervan ondervindt. En dan hebben we het nog niet eens over het knopenfestijn dat je krijgt van de combo lange losse haren + dikke sjaal + koude buitenlucht. De horror.

3. Bespaar jezelf heel wat tijd

Eerlijk is eerlijk, als lid van de short hair club kunnen we niet beloven dat korter haar al-tijd minder werk vergt. Een perfect gebrushte bob kost je evenveel tijd en moeite als lange, gestylede lokken. Maar het goede nieuws is dat het best wat warriger mag bij de Italiaanse bob zoals we je je lieten zien.