Hoe geef je je carrière een nieuwe richting?

Geüpdatet op 2 oktober 2019 door ELLE Partner
Hoe geef je je carrière een nieuwe richting?

Heb je het gevoel dat je niet op de juiste plek zit, maar weet je niet hoe je daar verandering in kan brengen? Begin met alles in vraag te stellen en beperkende overtuigingen los te laten. Pas dan kan je carrière weer een vlucht nemen. ELLE Active Forum, dat plaatsvindt op 15 en 16 november, helpt je de balans opmaken.

“Ik voel me niet meer goed in mijn job, ik zit compleet blok.” Een uitspraak waar veel werkende vrouwen zich in zullen herkennen, en die steeds weer opduikt op afterworkfeestjes. Vaak gaat het om een angst om vooruit te komen, om risico’s te nemen, om niet te slagen. En nee, die staat niet diametraal tegenover de angst om je baan te verliezen. Het gaat om iets totaal anders, maar is even lastig. Je stevent stilaan op een burn-out af, zonder dat je een uitweg ziet. Je maakt de balans op van al die uren van je leven die je doorbrengt in een job die je niet zinvol vindt. Je hebt het gevoel dat je niet doet wat je wilt, maar toch blijf je eraan vastklampen uit schrik om kopje-onder te gaan. “Ik weet dat ik niet op de juiste plek zit, maar ik kan niets anders.” Professionele loopbaancoaches krijgen het dagelijks te horen van vrouwen die hun job beu zijn. Maar hoe moet het dan wel?

 

JEZELF OVERSTIJGEN

Begin met het stemmetje in je hoofd lik op stuk te geven. Je kan het immers wel! Je beperkende overtuigingen – gebaseerd op je ervaringen, mislukkingen, twijfels en frustraties – houden je tegen en verhinderen je om je potentieel ten volle te benutten. En dat moet eindelijk eens stoppen. Hierbij kan het ELLE Active Forum je helpen. Je leert er begrijpen wat je angst aanjaagt, wat je tegenhoudt en je hindert om je ambities waar te maken. En wat als je geen zin hebt om manager van je afdeling te worden of je eigen bedrijf op te richten? Wat als je liever op een lager niveau werkt dan van jou verwacht wordt? Ook dat moet kunnen. Succes is niet altijd een stap omhoog, maar vaak een stap opzij. Het belangrijkste is dat je de juiste vrouw op de juiste plaats bent, en dat je dat ook zelf zo aanvoelt. Neem nu Cécile. Ze was opgeklommen in de wereld van de communicatie, en kwam aan het hoofd te staan van een 25-kop- pig team. Tegelijk moest ze de klanten en hun klachten opvangen. Na verloop van tijd besefte ze dat opdrachten uitvoeren en content produceren meer haar ding was dan manager zijn.

 

HOE GAAT HET ERAAN TOE IN DE PRAKTIJK?

Tijdens het ELLE Active Forum organiseren we tal van workshops waar je de nodige informatie krijgt om je loopbaan een nieuwe richting uit te sturen. Samen met Arsenia Corcoba, die onder andere als leadershipcoach werkt, kun je je innerlijke saboteurs aanpakken. Perrine Corvaisier en Amélie Dagues helpen je om je soft skills te ontwikkelen: de vaardigheden die je van nature hebt of die je in de praktijk hebt ontwikkeld en die bepalen wie je bent, hoe je in de wereld staat en hoe je omgaat met anderen. Ze helpen je ook jezelf beter te leren kennen zodat je makkelijker je professionele profiel kunt bepalen, bondgenoten vindt en je eigen programma kunt ontwikkelen. Het uiteindelijke doel? Je beter in je vel voelen en beter presteren. Samen met Julie Dedry, bedenker van Unlimit-it, ontdek je hoe je in 4 stappen een leven leidt waar je 100% achterstaat. Helena Demuynck legt je dan weer uit hoe je je eigen leider kunt zijn, hoe je je eigen succes niet dwarsboomt en hoe je je innerlijke criticus onder controle krijgt. De beste manier om doeltreffender, bewuster, assertiever, autonomer en zelfverzekerder te worden. Het ELLE Active Forum is de eerste aanzet naar een nieuwe carrière en een leven dat perfect bij je past. Een nieuwe professionele richting inslaan is mogelijk voor iedereen.

 

Neem deel aan het elle active forum en schrijf je in hier!