To do: de MoNu expo in Antwerpen

Geüpdatet op 17 september 2019 door Lore Ginneberge
To do: de MoNu expo in Antwerpen Laura Helmer

MoMu Young Voices presenteert 'MoNu', een ééndaagse expo van en door een nieuwe generatie die inzoomt op inclusiviteit en gender.

Monu, Now, Ahora, 现在, الآن

ModeMuseum Antwerpen huist een groep jongeren tussen 18 en 29 jaar met een passie voor mode en kunst. Deze 'Young Voices' willen andere jonge creatievelingen een platform bieden via verschillende initiatieven. Op zaterdag 5 oktober organiseren ze 'MoNu', een multidisciplinaire tentoonstelling over onderwerpen als gender, racisme, ‘appropriation’, zelfexpressie. De eendaagse expo focust op een open-minded selectie van opkomende talent met diverse achtergronden, maar allemaal gevestigd in België.

Monu young voices
Mysterious Girl van Laura Helmer

Op het programma

Tijdens de tentoonstelling valt werk te bewonderen van illustratoren, fotografen en artiesten die prangende thema's als gender, seksualiteit en cultuur aankaarten. Zo is er bijvoorbeeld Taboob, het Instagramproject van Jasper Declercq en Noortje Palmers, dat de grenzen van censuur in het hedendaagse sociale medialandschap opzoekt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#taboob nr 64

Een bericht gedeeld door Taboob (@taboobofficial) op

De bedoeling is om een dialoog aan te gaan, dus napraten kan in de bar of de aparte relaxruimte. Later op de avond vloeit ‘MoNu’ over in een feestje met dj’s en live performances.

De locatie

De expo wordt gehouden in de Antwerpse Bar Chapel, een verborgen voormalige kloostersite met prachtige binnentuin in Borgerhout. De MoMu Young Voices hopen er een breed publiek te ontmoeten en te tonen hoe mensen naast hun verschillen ook vele gelijkenissen en voorliefdes delen voor kunst en mode. Deze unieke locatie zal eind 2020 trouwens omgetoverd worden tot een cohousing en coworking space.