Palo Cortado in Brugge: de cocktailbar 2.0

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Virginie Dupont
Palo Cortado in Brugge: de cocktailbar 2.0

Bij Palo Cortado kan je aan een cocktail nippen in een gezellige sfeer zoals die van een buurtcafé. Ran Van Ongevalle en Janah Van Cleven zijn meer dan geslaagd in hun opzet. Ze bundelden hun talenten om deze bar 2.0 afgelopen juli in Brugge te openen en mogen nu al van een succesverhaal spreken.

Een naam die steek houdt

Palo Cortado
Een naam die steek houdt ©Palo Cortado

De naam van de bar, Palo Cortado, is een knipoog naar de meest zeldzame sherrywijn en maakt meteen duidelijk welke richting deze jonge ondernemers wilden uitgaan. Het logo van de bar bevat trouwens de horizontale krijtlijn (palo) die doorkruist wordt door een diagonale lijn (cortado), het symbool dat op de vaten prijkt waarin deze kostbare drank rijpt. Op de kaart staan zowel klassieke cocktails als innovatieve creaties op basis van sherry's en premium rums. Zoals blijkt uit de siropen en infusies gemaakt van allerhande zelfgekweekte kruiden en planten, komen enkel de beste ingrediënten in aanmerking voor de heerlijke en vakkundig gedoseerde cocktailrecepten.

Een meester-cocktailmaker

Palo Cortado
Een meester-cocktailmaker ©Palo Cortado

Ran Van Ongevalle is zeker geen groentje. Na zijn debuut in The Pharmacy, de cocktailbar van zijn vader Jan Van Ongevalle in Knokke, slaagde Ran erin zelf naam te maken in de wereld van de mixologie nadat hij in 2017 de befaamde Bacardi Legacy Global Cocktail Competition won. Met die prijs op zak trok de barman vervolgens naar Londen om er het team van de Artesian Bar te vervoegen, meermaals uitgeroepen tot beste cocktailbar ter wereld. Deze zomer was nu de tijd aangebroken om zijn eigen vestiging te openen.

De finishing touch

Palo Cortado
Ran Van Ongevalle en Janah van Cleven ©Palo Cortado

Rans knowhow blendt perfect met de goede smaak van zijn partner en vennoot Janah Van Cleven. Deze 'look and feel'-specialiste staat onder andere in voor de inrichting van het pand en de selectie van alle keramiek, die bijdragen aan de warme sfeer.

Of je nu voor een trendy cocktail of een glas verfijnde sherry gaat, Palo Cortado is the place to be waar je naar believen kan vertoeven tot 30 september 2019 (en daarna op een nieuw adres). Schol!

Palo Cortado, Sint-Jakobsstraat 36 te 8000 Brugge (gevestigd in Hof De Plezance, dat deel uitmaakt van het cultuurhuis De Republiek). Open tot 30 september 2019 (elke dag vanaf 16.00 uur, behalve op dinsdag).

LEES OOK

6 kookboeken die je leven veranderen

Getest: restaurant Dôme in Sint-Genesius-Rode