Wecandance x Boerentrots: onweerstaanbare festivalkeuken

Geüpdatet op 25 juli 2019 door Virginie Dupont
Wecandance x Boerentrots: onweerstaanbare festivalkeuken

Een goede line-up, zomerse temperaturen, een aangename sfeer en vooral een overheerlijke en veelzijdige keuken: dat zijn de ingrediënten voor een geslaagd festival. Wat voeding betreft, slaat het Belgische muziekfestival WECANDANCE dit jaar de handen in elkaar met milieubewuste partners. Samen stellen ze een onweerstaanbaar menu op basis van streekproducten voor. Lekker Belgisch!

Farm to Table, een heerlijke ontmoetingsplaats

Wie zegt dat streek- en seizoenproducten niet op een festival thuishoren? Voor zijn 7de editie legt WECANDANCE de lat nog hoger dan vorig jaar. Het festival werkt immers samen met drie grote Belgische topchefs: Nicolas Decloedt van Humus x Hortense, die door Gault Millau tot Groentechef van het jaar 2019 is bekroond, en de twee Nord Sea Chefs, Willem Hiele van het restaurant Willem Hiele en Sean Uytterhaegen van Carcasse/Dierendonck. Bovendien kan het festival rekenen op de medewerking van twee West-Vlaamse landbouwbedrijven: Dierendonck Farm uit Veurne en Le Monde des Mille Couleurs uit Dikkebus. Op het menu: drie bereidingen: op basis van vis, vlees en groente. Voor elke smaakpapil wat wils dus.

Sergio Herman en Syrco Bakker, de chef-koks van het sterrenrestaurant Pure C, zullen eveneens van de partij zijn. Van achter hun fornuis voeren ze je tot in de zevende hemel. Het is wel duidelijk, dit jaar wordt de food corner the place to be!

#Boerentrots en Terroir, twee plaatselijke kwaliteitspartners

Dit unieke initiatief is onder andere mogelijk gemaakt dankzij twee plaatselijke partners. #Boerentrots is een platform dat niet alleen het talent van de landbouwers belicht maar ook de duurzaamheid, versheid, kwaliteit en verantwoorde aard van hun producten. Het Belgische festival werkt eveneens samen met het project Terroir dat rondvragen houdt over het gebruik en de kennis van lokale producten. Met die toppartners aan zijn zijde, belooft WECANDANCE nu al dat je tussen twee optredens door van gezonde, heerlijke en hoogwaardige gerechten zal genieten.

Met zijn buitengewone culinaire identiteit zal WECANDANCE de festivalgangers meevoeren doorheen een gastronomische ervaring zoals ze die nog nooit proefden. Afspraak van 9 tot 11 augustus in de tent Farm to Table om je smaakpapillen te verwennen!