Ontdek het nieuwe thema van WECANDANCE

Geüpdatet op 1 maart 2019 door Eloïse Pirard en ELLE België
Ontdek het nieuwe thema van WECANDANCEEmily Goodhart

Een onverschrokken thema, een extra dag feest, een nieuw podium en een innovatieve foodcorner... WECANDANCE, het hipste festival van België, is weer op komst! En dit jaar nemen ze je mee op zigeunerreis in het thema Safari Nomads.

1/

WECANDANCE

Elk jaar wordt het festival geloofd om het beste op vlak van muziek, mode en eten te combineren. Het doet er alles aan om ons een weekend lang mee op reis te nemen. Vorig jaar zaten we in een Wild West-film met het thema Acid Cowboy, in 2019 beginnen we aan een expeditie in een onbekend land met cool kids die zin hebben in avontuur.

En om die reis de moeite waard te maken, heeft WECANDANCE een extra dag toegevoegd aan de programmering. Dit jaar kan je dus drie volledige dagen genieten van feest in een immer idyllische setting! Van vrijdag 9 tot zondag 11 augustus wacht het strand van Zeebrugge op jou om er op het ritme van bedwelmende muziek verfrissende cocktails te drinken en gezonde en trendy gerechten te proeven.

Om de gekte compleet te maken, heeft het festival bovendien beslist om zijn festivalgangers nog net iets harder te verwennen. Dat doen ze met een nieuw podium! Voor deze 7e editie zijn er 6 podia met een variatie aan genres: hip-hop, techno, electro, disco, house, live-optredens, DJ-sets... Voor ieder wat wils dit jaar!

we can dance festival muziek
@wecandancefest

2/

WECANDRESS om te gaan dansen

Eigenlijk moeten we toegeven dat WECANDANCE het meest bekend is vanwege de hippe festivalgangers. Deze zetten alles op alles voor hun look, een beetje de Vlaamse versie van Coachella. Je kijkt er je ogen uit! En we zijn ervan overtuigd dat het Safari Nomads-thema opnieuw het geschikte moment zal zijn om onszelf te hullen in waanzinnige outfits!

Laat het thema je inspireren om een reis aan te vatten zonder grenzen. En om een plaats te vinden in deze hype, doen we beroep op de SS19-trends. Haal inspiratie uit de shows en streetstyle looks van Fashion Week. Een luipaardjurk, een kaki militair jasje, een totale beige zandlook, een multifunctionele riem, pythonlaarzen, een oversized linnen hemd... Speel met trends en vind ze opnieuw uit volgens de codes van je nomadenstam. Om niet te overdrijven, laten we de zweep best aan Indiana Jones over, maar we aarzelen niet om minstens zijn passie eventjes te lenen.

we can dance festival muziek
@wecandancefest

3/

WECANTASTE zomerse smaken

Food is life, dus food is ook WECANDANCE! Geen vette frieten en industriële clubsandwiches, het festival maakt er altijd een erezaak van om gezonde en lekkere gerechten aan te bieden. En dit jaar heeft de foodcorner nog enkele leuke verrassingen voor ons in petto. De PURE C-formule, die wordt aangeboden door chefs Sergio Herman en Syrco Baker, staat opnieuw op het menu van onze nomadische safari. Maar stay tuned, want er worden nog meer nieuwe culinaire ervaringen aangekondigd de komende maanden...

we can dance festival muziek
@wecandancefest

4/

WECANSUPPORT een goed doel

Dit jaar wil het festival profiteren van zijn faam om zijn festivalgangers te sensibiliseren voor het behoud van natuur en natuurreservaten. Het wil African Parks ondersteunen, een ngo die werkt voor de revalidatie en het langetermijnbeheer van beschermde gebieden.

Naast dit initiatief probeert het festival ook voortdurend zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit jaar zal het zijn aandacht richten op het elimineren van sigarettenpeuken.