Festival WECANDANCE maakt het thema van dit jaar bekend

Gepubliceerd op 9 februari 2023 door Lore Ginneberge
Festival WECANDANCE maakt het thema van dit jaar bekend © SIEDRES

Muziek, mode en food komen samen tijdens WECANDANCE, het spannendste boetiekfestival van België. Dit jaar viert het festival haar 10e verjaardag en keert het voor die gelegenheid terug naar haar roots met het thema Sea, Sand & Sun.

Electronic Beach Festival WECANDANCE viert in augustus haar 10e verjaardag op het strand van Zeebrugge en laat dat niet onopgemerkt voorbijgaan. Het festival focust zich naar goede gewoonte niet enkel op muziek, ook hun culinaire plannen en het jaarlijkse ‘op fashion week geïnspireerde’ thema beloven er een unieke jubileumeditie van te maken. Op zaterdag 5, zondag 6, zaterdag 12 en zondag 13 augustus plant het festival haar bezoekers onder te dompelen in een wonderlijke ode aan de zee.

Het WECANDANCE Thema van 2023

Elk jaar wordt het festival geloofd om het beste op vlak van muziek, mode en eten te combineren. Het doet er alles aan om je twee volledige weekends lang mee op reis te nemen.

Zoals gewoonlijk kijkt WECANDANCE naar de catwalks op de modeweken om inspiratie te halen voor het festivalthema. Aangezien verschillende grote ontwerpers voor SS23 knipoogden naar de oceaan en het strand, ontstond het idee om een grote ode te brengen aan de unieke locatie waarop het festival plaatsvindt. Dus: WECANDANCE 2023 staat helemaal in het teken van Sea, Sand & Sun. Enkele inspiratiebeelden die de mood samenvatten:

wecandance festival thema
© Alighieri
wecandance 2023
© Chanel
wecandance thema
© David Koma

Op de Pinterest-pagina van het festival vind je nog meer inspiratie.

De line-up van het festival

Met de aankondiging van het nieuwe thema, geeft het festival ook een eerste reeks namen op de line- up vrij. Deze zomer wordt er een extra podium op het strand neergezet, waarmee het totaal op zeven podia komt. Naast de gekende genres van het festival; hiphop, techno, desert house & disco, allround, slow dance en de jaarlijkse live acts, verschijnen er ook nieuwe subgenres zoals amapiano.

Deze editie staat community en inclusiviteit centraal in de line-up van het festival. Stage partners Kompass Klub, Ampere, VBX, Milkshake, Bloody Louis, Burenhinder boeken artiesten die ervoor zorgen dat iedereen zich vrij, veilig en welkom voelt op alle zeven WECANDANCE-podia.

Zomerse smaken

Geen vette frieten of burgers, het festival maakt er altijd een erezaak van om gezonde, lekkere en lokale gerechten aan te bieden. En dit jaar heeft de foodcorner nog enkele leuke verrassingen voor ons in petto. Er zal een breed scala aan veganistisch, vegetarisch en halal festivalfood zijn met gastronomische details.

WECANDANCE
© WECANDANCE

En om dit feestelijke ja ar af te trappen, bracht WECANDANCE zijn eigen champagne uit om zijn jubileum nog vóór het festival zelf te vieren. De 10 YEAR ANNIVERSARY CHAMPAGNE is een uitnodiging voor iedereen om in een feestelijke setting herinneringen op te halen van de afgelopen 10 jaar WECANDANCE en te klinken op de komende 10 jaar.

Tickets voor WECANDANCE koop je hier. Een dagticket kost €65, een weekendticket €110 en een dubbel weekendticket €200.