5 redenen om de Vlasvelden in Kortrijk te bezoeken

Geüpdatet op 20 april 2022 door Lore Ginneberge
5 redenen om de Vlasvelden in Kortrijk te bezoeken

Je kent misschien het Hallerbos met z'n beroemde paarse bloementapijten, maar wist je dat ook de Westhoek zijn speciale bloemetjes heeft?

In de maand juni staan verspreid in Vlaanderen duizenden vlasvelden in bloei, en dat zorgt voor een spectaculaire zee van lavendelkleurige vlasbloempjes. 5 redenen om deze vlasvelden te ontdekken:

1/

(Her)ontdek eigen land

vlasvelden vlaanderen

 

De bloeiende vlasvelden zijn het talrijkst aanwezig in West-Vlaanderen. Dit geeft je de mogelijkheid om deze regio te verkennen, want we staan er vaak niet bij stil wat voor moois ons eigen land te bieden heeft. Ben je afkomstig uit de streek, dan is dit de uitgelezen kans om jouw omgeving op een andere manier te leren kennen. Of misschien kan je vrienden meenemen op een West-Vlaamse ontdekkingstocht?

2/

Maak een avontuurlijke fietstocht

vlasvelden kortrijk

De beste manier om de vlasbloemen te ontdekken is ongetwijfeld per fiets. Je kan op eigen tempo verschillende routes volgen in Kortrijk. Er is een korte route van 21 kilometer die je langs twee velden brengt of een lange route van 51 kilometer met iets meer velden, ideaal voor sportievelingen. Indien je geen fiets ter beschikking hebt, kan je er eentje huren via Tourisme Kortrijk.

De wegen zijn uitgestippeld door Texture aan de hand van knooppunten. Je kan beide knooppuntkaarten gratis afhalen in het museum, dat meteen ook het startpunt is van beide routes.

3/

Plan een stedentrip

stedentrip kortrijk

Wat dacht je van een weekendje Kortrijk? Een stedentrip in eigen land is altijd een goed idee, zeker in de lente. Na het vele fietsen kan je uitgeput neerploffen op je hotelbed. 's Avonds kan je na een heerlijke maaltijd in één van de vele restaurants nagenieten met een geweldige cocktail bij Sprezza.

4/

Een kidsproof uitstapje

kidsproof kortrijk parken

De korte fietsroute is perfect voor families die een sportief uitje willen. De wegen zijn plat en veilig, dus ook de kleinsten kunnen hun fietsje van stal halen. Bovendien passeer je langs allerlei parken en speeltuinen waar je even kan uitblazen. Zo is er bijvoorbeeld provinciedomein Bergelen met een speeltuin voor de kids en een tof terras voor de ouders.

5/

Leer alles over vlasvlasvelden texture museum

Texture, Museum over Leie en Vlas ligt op de weg, goed dus voor een tussenstop. Alles staat er in het teken van vlas, waardoor je meteen de nodige achtergrond krijgt. Wedden dat je met een andere blik kijkt naar de vlasvelden en haar bloemen? Ook voor kinderen valt er heel wat te ontdekken dankzij verschillende interactieve installaties.

Een hongertje? Installeer je op het terras van Damast vlak naast het museum. Op de kaart verschillende streekgerechten en huisgemaakte drankjes. Wie geluk heeft, pikt er een liveconcert mee.

Haast je, want de Vlaamse vlasvelden bloeien enkel in de maand juni!

Alle info vind je op Vlasvelden in Vlaanderen