Getest & goedgekeurd: een minivakantie in Belle Dune

Geüpdatet op 27 juli 2023 door ELLE Partner
Getest & goedgekeurd: een minivakantie in Belle Dune

Op een paar kilometer van de baai van de Somme, op een boogscheut van Le Touquet, ligt een family proof vakantieparadijs in een klein dorpje. Zowel liefhebbers van zalig nietsdoen als fervente sportievelingen hier het hele jaar door kunnen genieten van ultieme rust of keiharde actie!

Heb je nood hebt aan een pauze of een minivakantie, met twee of met de familie? Wil je even weg van de dagelijkse routine en snak je naar een moment voor jezelf? Welkom in Belle Dune van Pierre & Vacances, een prachtig stukje Noord-Frankrijk op amper drie uur rijden van Brussel. Dit dorp bestaat uit een reeks huizen en appartementen met kleurrijke gevels waarvan de architectuur is geïnspireerd op de traditionele Picardische stijl. Daarnaast vind je er ook bars, restaurants en winkeltjes om even te ontsnappen aan de realiteit.

Ook jij maakt nu kans op een onvergetelijke minivakantie! Doe mee aan onze wedstrijd en win een gratis weekverblijf in een Pierre & Vacances Village!

1/

DE LOCATIE

De foto’s die we vlak voor vertrek op de site bekeken, doen meteen dromen van een Deens of IJslands meer, met zelfs een vleugje Hamptons. Maar bij aankomst bleek het tot onze verrassing een gastvrije plek waar gewoon rondkijken al een kalmerend effect had. Het dorp wordt omringd door duinen, bossen van zeedennen, meren en dit alles op 2 km van de kust. De inrichting is volledig afgestemd op voetgangers, met brede, aangename straten, die naar ons huisje leiden. Ons verblijf ligt in het hart van een van de zes wijkjes die deel uitmaken van dit dorp. Overbodig om te zeggen natuurlijk, maar er heerst een totaal andere sfeer dan die van de piekuren in de Belliardstraat!

2/

DE ACCOMODATIE

Zodra we binnenstappen, worden we overweldigd door het gezellige en praktische interieur. Alles is aanwezig om je onmiddellijk thuis te doen voelen: pastelkleurige muren, comfortabele zetels, een volledig uitgeruste keuken, beddengoed, servies, wifi en als bonus een terras met uitzicht op het meer. Het is direct goed, we vergeten waar we vandaan komen en direct geraakt door zoveel schoonheid. We zijn zelfs verrast dat we blij worden om tijdens het ontbijt op de nabijgelegen kust eenden te zien ronddartelen. Ook omdat we licht wilden reizen, hadden we een boodschappenpakket besteld op het moment van onze reservering, voor het geval we zelf wilden koken. Daarin zat zout, olijfolie, suiker, mosterd en vele andere dingen waar we niet aan gedacht zouden hebben, maar die vaak nuttig of zelfs noodzakelijk zijn als je je bevindt op een plek als deze.

3/

DE ACTIVITEITEN

Nadat we de bagage hadden opgeborgen en onze kleding zorgvuldig hadden opgehangen, verdiepten we ons eens in de activiteiten van Pierre & Vacances. Je kunt er paardrijden, fietsen, golfen, tennis, badminton, kajakken, strandzeilen, naar de sauna en een hammam, de streek verkennen... We konden bijna niet kiezen uit het gevarieerde aanbod. De ene activiteit was nog aantrekkelijker dan de andere! We wilden in eerste instantie de zeehonden bekijken op het strand van Berck, maar uiteindelijk bedachten we ons dat een duik nemen in het water van het 700m2 grote, overdekte en verwarmde zwembad ons de grootste weldaad zou geven na deze lange rit ... En daarna naar het meer voor een retro ritje op een waterfiets! Het leek een eeuwigheid geleden dat we dat voor het laatst deden. Vervolgens dronken we een glaasje op het terras van L’Onagre, het restaurant dat grenst aan het grote meer, gevolgd door een feestmaal dat onze smaakpapillen verwende.

4/

HET STRAND EN OMGEVING

Na een rustige nacht (dat kan hier niet anders), konden onze spieren wel wat beweging gebruiken. Dat vond althans de ploeg fitnessinstructeurs, die opdoken en ons voorstelden hoe we de spierpijn in onze benen konden verzachten (het was lang geleden dat we op een waterfiets zaten, weet je nog?). En om kwaad met kwaad te bestrijden, huurden we dan ook fietsen om de omgeving in ons eigen tempo te verkennen, aangezien het weer goed was. We ontdekten dat het dorp een kleine boerderij had waar de kinderen zich lieten verwonderen door de lammetjes van dit jaar. Het strand was ongeveer twee kilometer verderop. We bleven er net zolang tot we voldoende frisse lucht hadden gehad. Eenmaal terug in Belle Dune maakten we gebruik van andere faciliteiten en activiteiten die we nog niet hadden getest. Zoals we thuis in België zeggen: “’t was goe”! Wilden we aan het einde van het verblijf, toen we helemaal op adem gekomen en volledig ontspannen waren, vertrekken? Zeker niet. En willen we snel terugkomen? Zeker wel!

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Pierre et Vacances.
pierreetvacances.com