Uit tips: wat te doen op warme dagen?

Gepubliceerd op 17 mei 2019 door ELLE België
Uit tips: wat te doen op warme dagen?

Met mooi weer wil je het liefst op een terrasje neerploffen. Uiteraard zijn we de eerste om volmondig 'ja!' te roepen, maar soms kan het geen kwaad om eens een uitstapje te plannen.

Met deze tien activiteiten geven we je alvast een duwtje in de juiste richting:

1/

Geocaching

zomer activiteiten voor op warme dagen

In de stad, op het platteland of op reis? Geocachen kan je overal doen. Trek erop uit en ga op basis van GPS coördinaten en je GPS (of smartphone) op zoek naar verborgen schatten. Vaak zijn dit raadsels die je moet oplossen om door te kunnen gaan naar de volgende stap.

Tip: Geen idee hoe je met coördinaten moet werken? Maat het jezelf dan gemakkelijk en download een app.

Meer info vind je op geocachen.be.

2/

Picknicken

wat te doen zomer warm

Niets leukers dan een dag spenderen in het park. Nodig je vrienden uit - hoe meer, hoe beter - voor een picknick en vraag iedereen om zelf iets klaar te maken. Voorzie enkele biertjes, wijn of zelfgemaakte limonade als dorstlesser. Zoek een plek uit in de schaduw en met behulp van enkele kussens en dekens tovert je in no time een oase van rust. Succes verzekerd.

Tip: neem een frisbee mee of speel een rondje Kubb.

3/

Pretpark

wat te doen zomer warm activiteiten weekend

Zomerse dagen zijn ideaal om eens naar een pretpark te gaan. Trommel je vrienden op, neem je kids of neefjes en nichtjes mee, want een dagje naar een pretpark staat garant voor een dag vol fun. Wie meer tijd heeft kan altijd afreizen naar Disneyland Parijs of de Efteling.

Opgelet: Op zonnige dagen sta je aan bepaalde attracties lang te wachten, vergeet daarom niet om jezelf te beschermen tegen de zon

4/

Rolschaatsen

wat te doen zomer warm

De voordelen van deze sport zijn eindeloos; je raakt in topvorm én amuseert je. Al raden we je wel aan om het zekere voor het onzekere te nemen en bescherming te dragen. Zeker als je het al een tijdje niet meer hebt gedaan. Achteraf kan je moe maar voldaan een terrasje opzoeken.

5/

Kampvuur

wat te doen zomer warm

Heb je een hele dag binnen gezeten of wil je lekker nagenieten van een heerlijke dag? Dan zit je aan een kampvuur wel goed. Nodig je vrienden uit, voorzie marshmallows, een hapje en een drankje. Gezelligheid verzekerd.

6/

Toch niet zo'n fan van actieve uitstappen zijn op warme dagen? Geen nood, er zijn genoeg activiteiten die jou verkoeling brengen:

Blotevoetenpad

wat te doen zomer warm activiteiten weekend

Een leuke activiteit om samen met je kinderen te doen is een blotevoetenpad. Zoals de naam het zegt, wandel je één tot drie km op je blote voeten doorheen riviertjes, zandbanken, bospaadjes...

Meer info vind je hier: www.uitmetvlieg.be.

7/

Zwemmen

wat te doen zomer warm activiteiten weekend zwembad

Een binnen- of buitenzwembad? Of liever een zwemvijver? Er is voor elk wat wils. Trek je mooiste badpak aan en kijk waar jij in jouw buurt kan zwemmen. Of waarom ga je niet als daguitstap naar de kust

8/

Cinema

wat te doen zomer warm activiteiten weekend

Rond de middag naar de bioscoop gaan mag dan niet het beste tijdstip zijn, toch heeft het zijn voordelen. Niet alleen vermijd je het heetste punt van de dag, maar ook het grote publiek. Wist je trouwens dat de meeste cinemazalen voorzien zijn van airco? Dat maakt dat filmzalen een van de beste - en rustigste - plekken zijn om verkoeling te zoeken. Win-win, niet?

9/

Thermen

wat te doen zomer warm activiteiten weekend

Neen hoor, naar een spa gaan betekent niet meteen dat je een hele dag binnen moet zitten. Wie slim is opteert voor een wellness met een buitengedeelte. Zo kan jij tussen de sauna's door heerlijk zonnen of afkoelen in een van de zwembaden.

10/

Boswandeling

activiteiten warme dagen

Maak op hete zomerdagen een boswandeling. Het dichte bladerdak van de bomen zorgt ervoor dat het in het bos koeler is. Trek er met je lief - of alleen - op uit en geniet van de rust. Wie weet spot je zelfs enkele dieren.

(Stagiaire Kaat Monsieur)