Limonade maar dan anders: vijf verfrissende recepten

Geüpdatet op 16 April 2019 door ELLE België
Limonade maar dan anders: vijf verfrissende recepten

Op warme dagen werkt niets zo verfrissend als zelfgemaakte limonades. Dit zijn de beste recepten:

1/

Roze limonade

Pint Embed Link

Ingrediënten

  • 3 kopjes suiker
  • 300 ml citroensap
  • 1 citroen
  • 2 kopjes cranberrysap
  • enkele takjes rozemarijn

Bereidingswijze

Kook twee kopjes water met twee kopjes suiker, laat even doorkoken en zet de siroop vervolgens in de koelkast om af te koelen. Voeg nadien het citroensap, het cranberrysap en het overgebleven kopje suiker toe, blijf roeren tot alle suiker is opgelost. Voeg water naar smaak toe en garneer met rozemarijn en citroenschijfjes.

2/

Rabarber-citroen limonade

Pint Embed Link

Ingrediënten

  • 400 g rabarber
  • sap van 2 citroenen
  • 2 takjes munt
  • 300 g suiker

Bereidingswijze

Snijd de rabarber in stukken. Meng in een pannetje de suiker samen met 150 ml water. Laat vijf minuten doorkoken en voeg vervolgens de rabarber en het citroensap toe. Laat koken tot de rabarber zacht is, ongeveer tien minuten. Giet vervolgens het mengsel door een zeef en laat afkoelen. Vul een glas met ijsblokjes en voeg de siroop toe, leng aan met water. Werk af met enkele takjes munt en schijfjes citroen.

3/
Lavendel-citroen limonade

Pint Embed Link

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 100 ml citroensap
  • 100 ml honing
  • 10 g verse lavendel of 1 eetlepel gedroogde lavendel

Bereidingswijze

Verwarm 500 ml water met de honing en lavendel op een zacht vuurtje gedurende twintig minuten. Zeef het mengsel, voeg de rest van het water en het citroensap toe en laat vervolgens afkoelen.

4/

Aardbei-gember limonade

Pint Embed Link

Ingrediënten

  • sap van 1 pompelmoes
  • 100 ml kokend water
  • 750 ml water
  • 1 citroen in schijfjes
  • 5 el vloeibare honing
  • 250 g verse aardbeien
  • 4 cm verse gember

Bereidingswijze

Schil en rasp de gember, breng 100 ml water aan de kook en giet dit over de gember. Laat vijf minuten staan. Mix vervolgens in een kom het gemberwater,het pompelmoessap, de aardbeien, honing en het water met een staafmixer en schenk door een zeef in een waterkan. Werk af met enkele schijfjes citroen en enkele aardbeien. Laat minstens 1 uur in de koelkast staan.

5/

Gemberlimonade

Pint Embed Link

Ingrediënten

  • 150 g verse gember
  • sap van 5 citroenen
  • 1 citroen in schijfjes
  • 100 g suiker
  • 2 stengels citroengras
  • 1 vanillestokje
  • 1 kaneelstokje
  • 1 liter water
Bereidingswijze
Breng het water aan de kook. Doe ondertussen de resterende ingrediënten in een grote karaf en schenk hier het kokend water bij. Laat alles afkoelen in de frigo. Serveer met ijsblokjes en enkele blaadjes munt.
(Stagiaire Kaat Monsieur)