Hotel Quartier Latin: de Ardennen op hun best

Gepubliceerd op 12 december 2018 door ELLE Partner
Hotel Quartier Latin: de Ardennen op hun best

Hotel Quartier Latin in Marche-en-Famenne is de ideale plek om de Ardennen te herontdekken en je eens goed te laten verwennen. Dit waren alvast onze favoriete momenten …

Oase van rust en ontspanning

Luisteren naar het burlen van de herten, de natuurlijke rijkdom van het bos ontdekken, vogels observeren ... Kortom, genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft, terwijl je in de watten wordt gelegd door echte welzijnsexperts. Hotel Quartier Latin telt 70 stijlvolle kamers en vier sterren. En dat merk je ook. Deze volledig gerenoveerde 18e-eeuwse kerk is een oase van rust en ontspanning. Hier gaat eeuwenoude elegantie hand in hand met modern comfort. Bovendien ligt deze charmante, inspirerende plek op amper een uurtje rijden van Brussel.

Spa, verzorging en relaxatie

In de ‘Spa du Quartier Latin’ vind je uiteraard alle mogelijke wellnessinfrastructuur, zoals een zwembad met massagestralen, een sauna, een hamam, relaxatieruimtes en een theehoek. Daarnaast loont het meer dan de moeite om jezelf te trakteren op een van de vele ontspannende behandelingen.

Zo is het verzorgingsritueel ‘Trésors d’Ardennes’ een absolute aanrader! Hierbij staan de ethisch verantwoorde en natuurlijke verzorgingsproducten van het Belgische merk Bobone centraal. De kaneel-, amandel-, argan- en gemberaroma’s brengen je meteen helemaal tot rust. Eerst lekker ontspannen in een bad met massagestralen, gevolgd door een Jack-peeling (met zachte, ongeraffineerde amandelolie, gember en kaneel) en een Bernadette-massage met de zachte aroma’s van arganolie. Tot slot kun je nog twee en een half uur nagenieten in de thermen. Pure ontspanning! Daarnaast kun je hier ook terecht voor een massage met etherische oliën of warme stenen, een pakking met algen of met Thalgo-producten. Voor elk wat wils dus! www.spaduquartierlatin.be

Heerlijk brunchen

Nee, we hebben het hier niet over dat typische ontbijtje dat zich als brunch probeert voor te doen. De zondagsbrunch van het hotel Quartier Latin is er eentje om u tegen te zeggen: een overheerlijk buffet geserveerd tussen 12 en 16 uur in een gemoedelijke sfeer. Voor de allerkleinsten is zelfs opvang geregeld, zodat de volwassenen even op adem kunnen komen en ten volle kunnen genieten van het moment. Het hele jaar door komen verschillende thema’s aan bod. Zo worden je smaakpapillen getrakteerd op een ware culinaire reis: Italie Gourmande, Parfums d’Automne, Festival de la mer, Saveurs du Sud, Cuisine du Monde ... Maar er is uiteraard nog meer! In restaurant-brasserie Quartier Latin kun je immers ook terecht voor menu’s en suggesties met een aangename focus op streekproducten. Zalig ontspannen én lekker eten ... meer moet dat niet zijn!

Hotel Quartier Latin, 2 rue des Brasseurs, 6900 Marche-en-Famenne .

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Hotel Quartier Latim.
www.quartier-latin.be