Hotel Providence: luxe anders bekeken

Gepubliceerd op 11 december 2018 door ELLE Partner
Hotel Providence: luxe anders bekeken

Luxe is hier geen hol, stoffig begrip. In hotel Providence kreeg het een heel andere betekenis!

Je waant je in een privéwoning, of bij vrienden. Er zijn ook maar 18 kamers, wat maakt dat je hier echt in de watten wordt gelegd.

In deze geplaveide straat in hartje Parijs, vlak bij de hippe ‘haut marais’ en in de theaterwijk, werd de architectuur van dit gebouw uit de jaren 1850 gekoesterd en vernieuwd. Je vindt er onder meer stucwerk en houten vloeren, warm fluweel, trendy en retro palmmotieven, dik vast tapijt met dessins van decoratrice Madeleine Castaing en verlichtingen van de hand van Hugues Rambert. Het is er mooi en gezellig, en dat dankt het hotel niet enkel aan de details. De meubels zijn bijzonder origineel. De stukken die staan te pronken in de kamers en de gemeenschappelijke ruimtes getuigen van een uitstekende smaak.

Elke kamer is voorzien van een complete mixologieset waarmee bezoekers hun favoriete cocktail kunnen klaarmaken. Hier wordt ingrediënten mixen heel ernstig genomen. Fijnproevers kunnen trouwens ook terecht in de vermaarde bar. Tijdens het Apéritif Providence, van 18 uur tot middernacht, kun je van een glaasje nippen en proeven van de huisgemaakte petitfours of een Canapé Zalm, een hapje krab en komkommer, kaastaart met cantal of oesters.

Tijdens het buffetontbijt, de lunch en het diner geniet je voor een billijke prijs van heerlijkegerechten zoals ei-mayonaise met zwarte truffel uit de Périgord, linguine met citroen, geroosterde pijnboompitten, verse oregano, Limousinlam gebakken op olijfboomhout, gerookte groene tarwe, clubsandwich met gebraden hoevekip en chips van vitelotte. Als afsluiter is er een licht dessert of ambachtelijk ijs. Kortom, alles om je heerlijk thuis te voelen! Je zou er zo willen intrekken!

Hôtel Providence, 90 rue René Boulanger, 75010 Parijs.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met l'hôtel Providence Paris.
Hotelprovidenceparis.com