De zin en onzin van crèmes voor stevige billen, platte buiken en volle borsten

Gepubliceerd op 3 juli 2018 door Laure Vandendaele
De zin en onzin van crèmes voor stevige billen, platte buiken en volle borsten

Is smeren de way to go of houden we het beter bij goede oude squats en sit-ups?

Kijk, als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. En al helemaal als het om indrukwekkende cosmetische beloftes gaat. Want hoe graag we het ook willen geloven, de kans dat een spray je borsten strakker maakt en een crème je aan een 'prachtig bol achterwerk' helpt, is niet bijster groot. En toch brengen heel wat merken iedere zomer weer producten op de markt die beloven buikjes weg te smelten, billen een Braziliaanse make-over te geven en borsten te verstevigen. Vermoedelijk hebben twee wekelijkse lesjes BBB (of deze verslavende trampoline work-out) meer effect. Dat gezegd zijnde, het kan geen kwaad om je huid extra te hydrateren en uit onderzoek blijkt dat de massage die bij het aanbrengen van een crème gepaard gaat cellulite kan verminderen. Voor je gaat juichen: je moet wel een die hard smeerder zijn want de resultaten zijn pas  zichtbaar als je voor een periode van drie maanden zowel 's ochtends als 's avonds smeert.  Ps. dit zijn de leukste sporten waar je wél calorieën mee verbrandt.

 

BBB in een tube

BILLEN

biocyte Tube Bum bum crème 0917 HD

 • Wat is het? Een crème voor je billen.
 • Wat belooft het? Deze crème moet cellulite een halte toeroepen en de elasticiteit en stevigheid van de billen verbeteren en de vetmassa verminderen.
 • Hoe werkt het?  Het actieve bestanddeel LipoutTM, extracten van groene thee, maté en guarana uit Brazilië en gehydrolyseerde elastine zorgen voor gladde, stevige billen met minder cellulite.

Bum Bum Crème van Biocyte, € 30.Verkrijgbaar in apotheken en drogisterijen.

1/

BILLEN

De zin en onzin van crèmes voor stevige billen, platte buiken en volle borsten - 2

 • Wat is het? Een crème voor je billen.
 • Wat belooft het? een perzikhuidje en een boost voor je derrière.
 • Hoe werkt het? De crème met distelextract zorgt voor zacht peeling effect op de billen waardoor de huid gladder en zachter wordt en imperfecties verdwijnen.

Caress Cream for Buttocks van Miss Vivien, € 44,00

LEES OOK: Is intieme cosmetica the next big thing in beautyland?

2/

BUIK

De zin en onzin van crèmes voor stevige billen, platte buiken en volle borsten - 3

 • Wat is het? Een verstevigende crème voor het lichaam.
 • Wat belooft het? verminderen van cellulite en een strakker, gelift silhouet.
 • Hoe werkt het? Extracten van kweepeerblad richt zich op de 3 soorten vetcellen die verantwoordelijk zijn voor de vorming van cellulitis, voor een afslankende werking en een welgevormd figuur.

Fit Body van Clarins, € 55,00

3/

BORSTEN

De zin en onzin van crèmes voor stevige billen, platte buiken en volle borsten - 4

 • Wat is het? Een spray voor je borsten.
 • Wat belooft het? stevigere, vollere borsten. Een beter gehydrateerde huid.
 • Hoe werkt het? De technologie achter deze spray is complex (actieve bestanddelen werden nano-ingekapseld in liposomen met een biomimtische structuur enz...) dus die besparen we jullie. Toch benieuwd naar de details? Klik dan hier. Het gebruik van dit borstenmiddeltje is een pak eenvoudiger. Spray de infuser 2 of 3 keer in elke cup van je beha en die doet de rest. Of hoe je beha plots een sheet mask voor je borsten wordt.
  Bust Infuser van Talika € 29,90

4/

BILLEN

bbb

 • Wat is het? Een sheet mask voor je billen.
 • Wat belooft het? een strakker, meer gesculpteerd achterwerk.
 • Hoe werkt het? De werkende kracht van deze sheet mask zit 'em in de gepatenteerde 'Techstile' stof met hyaluronan en zeecollageen. Die verbeteren de elasticiteit van de huid en stimuleren de natuurlijke collageenproductie wat je een strakker velletje oplevert. Voor de beste resultaten plak je vijf keer per week gedurende 60 minuten op je 'tush'.

Plumping & Lifting Techstile Tush Masque (8 stuks) van Nannette de Gaspé, € 150,00