Dit zijn de leukste sporten om calorieën te verbranden

Gepubliceerd op 22 augustus 2017 door Laure Vandendaele
Dit zijn de leukste sporten om calorieën te verbranden

Je in het zweet werken was nog nooit zo leuk.

Lopen op de loopband? Saai. Voor het werk gaan zwemmen? Een aanslag op de gezondheid van je haar. 's Avonds een paar rondjes in het park dan? Sorry, dit weer vraagt eerder om Netflix & chill. Toegegeven, het is niet altijd makkelijk om voldoende motivatie te vinden die sporttas over de schouder te zwieren en aan je geplande afbeulsessies in de fitness te beginnen. Het goede nieuws? Sporten hoeft niet saai of onnodig zwaar te zijn. Wij selecteerden zes workouts die je bijna al spelenderwijs aan een strak en gezond lichaam helpen. Al duttend aan lichaamsbeweging doen? Fans van 'napercise' zweren bij deze ontspannende workout.

1. Bounce

workout bounce fun calorieën

Wie Busy Philipps, die je ongetwijfeld nog kent als Audrey uit 'Dawson's Creek', op Instagram volgt, weet dat de actrice zich meermaals per week in het zweet werkt. En, dat mag je gerust letterlijk nemen. Philipps deelt regelmatig video's waarin het zweet in straaltjes van haar gezicht druipt, een verdienste van haar kleine indoor trampoline waarop ze een reeks springoefeningen (cardio!) afwisselt met krachttraining. Vijf minuten springen gevolgd door een reeks spieroefeningen op of naast de trampoline en daarna weer de trampoline op.  Busy dankt haar strakke lichaam aan een abonnement op online Lekfit video's, maar ook in Antwerpen kan er hevig op een trampoline gebounced worden.

workout lekfit bounce busy philipps
Sweat, baby sweat

Zo kan je sinds kort in de Yoga Factory terecht voor The Bounce Workout, een 45 minuten durende les waarbij springoefeningen op de trampoline afgewisseld worden met sculptingoefeningen. De grootste troef van deze les? Het is fun! Geen betere manier om je hoofd helemaal leeg te maken dan om in sneltempo heen en weer te springen op een uitstekend samengestelde playlist, waarvoor dank lesgever Hayley Alexander.

www.yogafactory.com

1/

2. Pound

Twee drumsticks en een opzwepende soundtrack, meer heb je niet nodig voor deze verrassende workout. Pound is gebaseerd op drummen en combineert elementen uit pilates met een stevige cardio workout. In sommige varianten van deze sportles wordt er zelfs op een grote bal getrommeld. Ideaal voor sportieve rockstars!

2/

3. FloatFit

Floatfit is een 30 minuten durende workout op het water waarbij je voortdurende op een Aquabase, een soort van drijvende mat balanceert. Doordat je op het water staat, raak je continu uit balans waardoor elke oefening extra uitdagend wordt.

Deze wordt gegeven op een opblaasbare drijvende mat in het zwembad, nml. de Aquabase. Doordat je op het water bent, raak je continu uit balans waardoor elke oefening extra uitdagend wordt.

Meer info over deze workout via www.sterk.gent

3/

4. Back to the eighties

© Masterfile via pinterest.com
© Masterfile via pinterest.com

De jaren 80 waren prachtig en al zeker op fitnessgebied.  Kleurrijke zweetbandjes, beenwarmers en krachtig heen en weer zwiepende heupen, Jane Fonda wist hoe ze de massa aan het bewegen moest krijgen. The Brick in Antwerpen duikt af en toe de teletijdmachine in en organiseert af en toe 'eighties aerobics' lessen waarbij een zweetbandjes en spandexpakjes verplichte kost zijn. Het voelt als uitgaan, maar dan zonder overbelaste lever nadien!

www.thebrick.be

4/

5. Ballet Workout

workout ballet fun antwerpen

Het geheim achter de bikini body's van Gigi Hadid, Doutzen Kroes, Alexa Chung en co? Ballet! De dans verbetert je houding en lenigheid, maar levert je ook een gestroomlijnd silhouet op. Dat laatste omdat de discipline je lange spieren traint in plaats van hun korte tegenhangers die vlug voor een uitgezet effect zorgen. Geen stierennek dus, wel gazellenbeentjes en zwanenarmen. Voormalig ballerina Tatevik Mkrtoumian, het brein achter de Ballet Workout studio in Antwerpen, danst je met een mix van spierversterking, flexibiliteitsontwikkeling en cardio in topvorm. (ivh)

5/

6. Napercise

Napercise, de samentrekking van nap + exercise. Na het succes van de collectieve powernap in het Verenigd Koninkrijk wordt het concept van de slaapklas voor het eerst in België gelanceerd. Pyjama aan, slaapmaskertje op en (proberen te) snoozen maar. Getest: de horizontale work-out.

Chronische slapeloosheid, burn-out, stress, oververmoeidheid... Signs of the times waarmee we vroeg of laat allemaal te maken krijgen. Voorkomen is dus beter dan genezen. Daarom ontwikkelde de van oorsprong Britse fitness- en lifestyle keten David Lloyd de eerste collectieve slaapklassen onder de professionele begeleiding van een ontspanningscoach. Napercise is nu al de next best thing in de UK, waar het principe van de collectieve powernap steeds vaker onderdeel wordt van de bedrijfscultuur. Slapen tijdens de werkuren, zeg je? Het klinkt weird, toch valt er absoluut iets voor te zeggen. Een kort (middag)dutje maakt je productiever, creatiever, verhoogt de concentratie en geeft het geheugen een boost. Minder stress op de werkvloer, welke baas zou daar niet voor tekenen? (tz)

Klik hier voor meer info over napercise

www.davidlloyd.be