De 3 favoriete brunchrecepten van ELLE

Gepubliceerd op 3 mei 2018 door ELLE Partner
De 3 favoriete brunchrecepten van ELLE

Bij zondag denken we aan ... uitslapen, lekker knuffelen, een stevige wandeling, tv-kijken in bed, een kleimasker, maar vooral ook – met stip – een brunch met onze geliefde, met wat vrienden of familie! Foodista’s hebben een boon voor de brunch, die zichzelf steeds opnieuw uitvindt om onze honger te blijven aanscherpen. Pancakes, een bowl açaibessen, home-made sapjes, roerei, ... Wacht jij ook vol ongeduld op het weekend? Hier zijn alvast onze recepten!

  1. Girly brunch

Om de week in schoonheid te eindigen, gaat er niets boven een kleurrijke girly brunch boordevol vitamines!

Wentelteefjes met rode vruchten:

Snijd dikke sneetjes van een briochebrood. Meng in een kom een glas melk met 2 eieren en rietsuiker (doseren afhankelijk van je zin in zoet). Doe het mengsel in een grote schaal en laat de briochesneetjes erin weken tot ze aan beide zijden goed doordrenkt zijn. Vet een grote antikleefpan in met wat zachte boter en zet ze op een matig vuur. Bak de sneetjes brood goudbruin op een laag/matig vuur (vergeet ze niet om te draaien). Dien op met rode vruchten (en een beetje honing, poedersuiker of een blaadje munt als versiering)!

  1. Healthy brunch

Met deze smakelijke en gezonde brunch ben je zo weer opgeknapt na een avondje stappen/stevig doorzakken ...

Açaïbowl op maat:

Doe je favoriete yoghurt (natuur, met vruchten of zelfs op basis van schapenmelk of soja) in een kom. Strooi er een gezonde topping over (rijk aan ijzer, omega 3 en 6, mineralen, vitamines, magnesium en zo). Voorbeelden? Granola, chiazaden, kokosschilfers, amandelen, vers fruit (banaan, bosbessen, mango, kiwi, ...) of gedroogd fruit (veenbessen, aardbeien, druiven, gojibessen, …). Laat je fantasie de vrije loop en geef toe aan je verlangens!

  1. Surf & turf brunch

De tijd dat een brunch uit spek met eieren bestond is lang voorbij ... Hier is de veggie brunch, lekker groen!

Avocadotoast:

Plet een avocado op een sneetje van je favoriete brood. Dek af met een spiegelei. Breng op smaak met zout en peper en werk af met wat fijngehakte verse kruiden (bieslook en peterselie, bijvoorbeeld), wat grijze garnalen en soja- of preischeuten.

It's BRUNCH time!

Een groot glas Bru smaakt heerlijk bij al deze lekkere recepten. Aarzel niet om er een muntblaadje in te doen, wat vers geperst citroensap, enkele rode bessen of hart- of stervormige ijsblokjes om er een leuke twist aan te geven! It's BRUnch time !

www.bru.be

Deze rubriek kwam tot stand in nauwe samenwerking met Bru.