10 originele maaltijdsalades om van te genieten in het zonnetje

Geüpdatet op 6 april 2020 door Laurence Donis en Maxine Detaellenaere
10 originele maaltijdsalades om van te genieten in het zonnetje

Heb je zin in een frisse salade, maar wil je eens iets anders dan de cliché tomaat-mozarellavariant? Het weer is veel te mooi om lang in de keuken te staan, dus pimp je lunch met deze eenvoudige recepten.

Een saaie lunch is vanaf nu verleden tijd! Met dit zwoele weer hebben we zin in verfrissende groentjes, maar het moet natuurlijk ook wel smakelijk zijn. Dus gaan we de innovatieve toer op met quinoa en bloedsinaasappel, salade van perzik, feta en pecannoten of een aardbeiendressing, voor elk wat wils...

Psst... ben je dol op gezonde gerechtjes? Lees dan ook 10 gezonde ontbijtrecepten15 gezonde desserts en 5 heerlijke recepten voor een gezonde brunch.

1. Groene salade met aardbeiendressing

Pint Embed Link

Verse, groene salade, de zure smaak van groene appel, romige avocado en knapperige noten. Dat is al genoeg om ons te overtuigen. De frisse aardbeiendressing maak je gewoon in de blender. Simpel en heerlijk dus!

Je vindt het recept op simplegreensmoothies.com

2. Griekse salade met geroosterde pompoen en rucola

Pint Embed Link

Een hartverwarmende salade met geroosterde pompoen. Daarbij brengen de feta en olijven je meteen naar Griekenland, zonder dat je echt het vliegtuig op moet springen. De verse kruiden maken de salade af.

Lees het recept op nyssaskitchen.com

3. Avocado en mandarijnsalade met jalapeño vinaigrette

Pint Embed Link

Deze frisse salade past perfect bij het zonnige weer. Avocado en mandarijn vormen een verrassende, maar overheerlijke combinatie. De vinaigrette van jalapeños geeft een pittige smaak.

Bekijk het recept op bonappetit.com

4. Quinoasalade met bloedsinaasappel

Pint Embed Link

Fruit hoeft niet enkel als tussendoortje, probeer het ook eens in je salade. Zoals deze quinoasalade met bloedsinaasappel, bijvoorbeeld. Deze lichte maaltijd tover je in no time op tafel!

Het recept vind je op emilieeats.com

5. Geroosterde bietensalade met geitenkaas en walnoten

Pint Embed Link

Rode biet, geitenkaas en walnoten, dat is toch een match made in heaven? Doe daar nog een heerlijke rode wijn vinaigrette bij en wij zijn verkocht! Een vers stukje brood kan ook altijd.

Ga voor het recept naar thecookspyjamas.com

6. Salade met watermeloen en feta

Pint Embed Link

Niets zo sappig als watermeloen, toch? Probeer deze zomerse vrucht daarom eens in een salade. Zoals deze met fetakaas. Daarbij maak je deze dit gerecht in een kwartiertje klaar. Wat wil je nog meer?

Je vindt het recept op jessicainthekitchen.com

7. Quinoasalade met pompoen en veenbessen

Pint Embed Link

Nog een lekkere salade met quinoa, in combinatie met pompoen en veenbessen. De pompoenpitten zorgen voor wat krokants. Geen brood nodig dus!

Lees het recept op littlebroken.com

8. Aziatische salade met boerenkool en honing-limoen dressing

Pint Embed Link

Een Oosters geïnspireerde salade met boerenkool, het ultieme healthy food. Verder zitten er knapperige groenten in, zoals wortel, rode kool, komkommer en lente-uitjes.

Bekijk het recept op nyssaskitchen.com

9. Citrussalade met tahinidressing

Pint Embed Link

Geen betere manier om je immuunsysteem een goede boost te geven. Deze salade met pompelmoes, appelsien en granaatappel zit vol met vitamines. Het gebruik van verse kruiden zoals dragon en peterselie maken de salade extra smakelijk.

Ga voor het recept naar thekitchn.com

10. Salade met perzik, feta en pecannoten

Pint Embed Link

Als we perziken zien, denken we meteen aan mooie, zonnige dagen. Door feta en een witte wijn vinaigrette toe te voegen aan deze salade, krijg je de perfecte balans van smaken.

Het recept vind je op greenvalleykitchen.com