7 verschillende recepten voor zelfgebakken brood

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
7 verschillende recepten voor zelfgebakken broodOrlova maria

Het lijkt of elke hamsterende ziel heeft de komende weken hetzelfde doel voor ogen: brood bakken! Alle gist en bloem zijn genadeloos verdwenen uit de winkelrekken, en dat komt vast niet allemààl door één persoon. Heb ook jij je voorraadje ingeslagen? Tijd om aan de slag te gaan. Deze broodrecepten houden je uren zoet.

Blijkbaar is er eerst een crisis nodig om het eeuwenoude metier van broodbakken terug van onder het stof te halen. Maar leuk is het in ieder geval wel, zeker voor wie z'n kroost entertainende moet houden. Een goede oefening voor op de Paasbrunch!

De basis: een klein wit brood

De Nederlandse Pauline toont op haar blog stap voor stap (met duidelijke foto's, waarvoor dank) hoe je dat broodbakken onder de knie krijgt. Het resultaat is een middelgroot wit brood waar je geen speciale oven, noch ingewikkelde ingrediënten voor nodig hebt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pauline - Uitpaulineskeuken.nl (@uitpaulineskeuken) op

Het recept vind je via Uit Pauline's Keuken.

Extra rustiek: zelfgebakken speltbrood

Heb je een broodmachine ter beschikking? Probeer dan ook eens dit recept voor een zelfgebakken speltbrood. Spelt is een oergraan die lichter verteerbaar is dan tarwe, en daarom populair voor wie gluten niet zo goed verdraagt.

zelfgebakken speltbrood recept

Ontdek hier ons recept voor een rustiek speltbrood.

Mediterraanse twist: makkelijk focaccia recept

Focaccia is een Italiaans plat brood met olijfolie, toppings en kruiden naar keuze. Gebruik eventueel verse kruiden uit de tuin (rozemarijn, tijm, oregano...) of ga voor de gedroogde variant. Dit brood is lekker op zich met wat olijfolie en grof zeezout, of met een (huisgemaakte) tapenade.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chickslovefood | Nina & Elise (@chickslovefood) op

Recept via Chicks Love Food.

Voor de pro’s: zelfgemaakt zuurdesembrood

Zuurdesembroden zitten in de lift, want de unieke smaak is onevenaarbaar en doorgaans zijn deze broden ook lichter verteerbaar. Een zuurdesembrood vergt echter wel wat tijd, maar momenteel mag dat geen probleem vormen. Het goede nieuws is dan weer dat je vooral moet wachten, want veel werk vraagt zo'n desembrood niet. Dit recept legt je de verschillende stappen duidelijk uit.

Pint Embed Link

Recept via Weekend Bakery

Zoete zonde: gevlochten suikerbrood met kaneel

Heb je de basis van broodbakken al onder de knie? Dit suikerbrood ziet er niet alleen geweldig uit, het past ook perfect op een zondagse (Paas)brunch. Met de stap-voor-stap uitleg en video tover je deze zoete lekkernij in no-time op de feesttafel.

Pint Embed Link

Recept via Also the Crumbs Please

Kidsproof: koalabroodjes

Op zoek naar een manier om de kinderen creatief bezig te houden? Met een bakmix kunnen zelfs de allerkleinsten aan de slag. Deze koala's zien er letterlijk uit om op te eten.

niamh bakmix koalabroodjes amandelpasta

Het recept vind je hier.

Creatief met restjes: zo maak je vegan wentelteefjes

Gooi je oud brood niet weg, maar zoek originele manieren om verspilling tegen te gaan. Wentelteefjes zijn altijd een lekkere optie als ontbijt of dessert. Geen eieren meer kunnen vinden? Dit recept is vegan!

Pint Embed Link

Recept via Minimalist Baker