Doen: Belgie krijgt met de Air Games een reusachtige springkasteelrace

Geüpdatet op 20 april 2022 door Isabelle
Doen: Belgie krijgt met de Air Games een reusachtige springkasteelrace

Wipeout alert! België krijgt met de Air Games een gigantisch, opblaasbaar hindernissenparcours en jij kan er als eerste op klimmen/rennen/springen/duiken -om er uiteindelijk àf te vallen...

Wat? De Air Games bestaat uit een parcours van vijf kilometer waarop je over tien reusachtige springkasteelobstakels moet. De organisatoren van het event keken wereldwijd de coolste hindernissen af en verzamelden die in een uitdagende race. Zo beklim je de 13 meter hoge Big Slide alvorens er langs de andere kant met een vrije val weer af te springen, mag je je wildste foam party fantasieën beleven in de Belly Flop glijbaan, hop je in de Jumping Balls van bal naar bal, klauter je op het volgende obstakel over een haarfijne muur, terwijl je een draaiende mepboom probeert te ontwijken, enzovoort. Wij kregen de kans het parcours uit te testen en het is pittig, maar ook reuzeleuk. Leuk extraatje: de race gaat meestal op mooie locaties zoals het kasteel van Hélécine, het park van Laken (jumpen met zicht op dié serres!) en de abdij van Floreffe door.

Doen: Belgie krijgt met de Air Games een reusachtige springkasteelrace - 1

Deelnemen? De Air Games houden in acht Belgische steden halt in Brussel (22/04), Waals-Brabant (06/05), Vlaams-Brabant, Antwerpen (20/05), West-Vlaanderen (23/09), Oost-Vlaanderen(07/10), Luik (09/09), Bergen (03/07) en Namen (26/08). Via de Air Games website kan je je pre-registreren en vanaf vijf weken voor de race zelf kan je tickets scoren. De prijs van dit alles? De organisatie hanteert een opwaartse trend: de eerste 500 tickets kosten €30, waarna er elke week €10 aan de prijs wordt toegevoegd. Snel zijn is dus de boodschap, zowel op voorhand als de dag zelf!