Het cookie-ijshoorntje

Geüpdatet op 26 Februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • 45 mins
  • 4-6 personen
  • Easy
Het cookie-ijshoorntje

Fan van cookies? Fan van ijs? Wij hebben het ideale recept voor jou die de twee combineert!

Ingrediënten

  • 100 g boter
  • 100 g suiker
  • 1 ei
  • 100 g chocoladedruppels
  • 150 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 soeplepel vanille-extract
  • Een snuifje zout
  • Bakvormen in de vorm van een ijshoorntje

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de gesmolten boter, de suiker, het ei en het vanille-extract in een kom en meng goed.
  3. Voeg geleidelijk aan de bloem, bakpoeder, chocoladedruppels en het zout toe. Meng opnieuw. Nu heb je de cookiepasta.
  4. Zet de pasta enkele minuutjes in de oven en haal die er vervolgens weer uit.
  5. Giet de cookiepasta in de bakvormen voordat hij hard is en zet de bakvormen in de oven.
  6. Haal de cookie-ijshoorntjes uit de vormpjes, wacht tot ze afgekoeld zijn en garneer met je favoriete ijssmaken!

Word deel van de ELLE community door je foto’s op Instagram te posten onder de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be