Buddha bowl met gekaramelliseerde pompoen en tofoe

Rate this post
Geüpdatet op 26 februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • Lunch/Diner
  • 35 mn
  • 35 mn
  • 4 personen
  • Easy
Buddha bowl met gekaramelliseerde pompoen en tofoeBuddha bowl met gekaramelliseerde pompoen en tofoe

Exit salads-in-a-jar, hier komen de buddha bowls! Wedden dat deze Engelse healthy food hype binnenkort ook trending is bij jou op kantoor? Wij serveren je alvast vijf recepten voor een gezonde (meeneem)lunch.

Ingrediënten

  • 150 g bulgur
  • 400 g vaste tofoe
  • 1 stuk pompoen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 mooie vijgen
  • 40 g pijnboompitten
  • 4 handjes rucola
  • 1 takje tijm
  • 2 takjes basilicum
  • 4 eetlepels sesamzaad of een mengeling van zaden (papaver, lijnzaad, …)
  • 2 snuifjes vierkruidenmengsel (peper, nootmuskaat, gember en kruidnagel)
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • olijfolie

Bereiding

  1. Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd in stukken.
  2. Leg de pompoen op een plaat met een antiaanbaklaag.
  3. Strooi er suiker, peper en zout over.
  4. Voeg er een eetlepel olijfolie aan toe en enkele blaadjes tijm.
  5. Laat 15 min bakken in een voorverwarmde oven op 180°C (stand 6).
  6. Roer af en toe om. Kook de bulgur 15 min in gezouten water en laat uitlekken.
  7. Spoel de bleekselderij en snijd in fijne stukjes.
  8. Spoel het basilicum, haal de blaadjes eraf en hak fijn.
  9. Spoel de vijgen en snijd ze in 4 stukken.
  10. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn.
  11. Mix de tofoe met de maizena. Breng op smaak met zout, peper en de vierkruidenmix.
  12. Maak bolletjes en rol ze in de zaden. Laat ze 5 min goudbruin bakken in een pan met een lepel olijfolie.
  13. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  14. Verdeel de gespoelde en gedroogde raketsla, de vijgen en de bleekselder over 4 grote kommen.
  15. Voeg de andere bereidingen toe.
  16. Besprenkel met een beetje olijfolie en azijn. Dien op.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor