Buddha bowl met polenta, witte bonen en auberginepuree
Non spécifié
35 min
35 min
4 personen
Easy
Ingrediënten
- 125 g polenta
- 2 aubergines
- 2 wortels
- 2 gekookte rode bieten
- 200 g witte bonen uit een bokaal
- 1 tros druiven
- 40 g pistachenoten
- 1 citroen
- 1 knoflookteentje
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 bosje platte peterselie
- 4 eetlepels olijfolie
- peper van de molen
- Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6).
- Was de aubergines en snijd ze in tweeën.
- Bak ze 25 min in de oven met een lepel olijfolie, peper en zout.
- Mix ze met het sap van een halve citroen en met het teentje knoflook.
- Kook de polenta gaar in 1,25 l gezouten water.
- Doe de polenta in een schotel en laat volledig afkoelen.
- Snijd met een vormpje schijfjes uit de polenta en bak die goudbruin in een eetlepel olijfolie.
- Schil de wortels en de rode biet en rasp ze.
- Meng de uitgelekte olijven met de kappertjes en 2 eetlepels olijfolie.
- Hak de pistaches fijn. Laat de witte bonen uitlekken.
- Spoel en ontpit de druiven. Spoel, droog en hak de peterselie fijn.
- Neem 4 kommen en doe daarin de geraspte wortel en rode biet, de auberginepuree, de lauwe polentaschijfjes, de witte bonen, de druiven en de olijfpuree.
- Versier met de pistachenoten en peterselie.
- Besprenkel met enkele druppels citroensap.
ads
ads