RECEPT: Chocolade whoopie met witte crèmevulling

Geüpdatet op 24 October 2017 door Isabelle Vander Heyde
RECEPT: Chocolade whoopie met witte crèmevulling

Chocolade-whoopie-met-witte-cremevulling_article_full

De traditionele whoopie is gemaakt uit twee ronde chocoladecakevormen met een crèmeachtige vulling. In de Verenigde Staten is de lekkernij al langer populair, maar ook in België is het koekje slash taartje slash cakeje aan een opmars bezig. Het Spaanse merk Lékué bracht de whoopie kit op de markt waarmee jij nu dus zelf verrukkelijke whoopies kan maken. Ontdek hier het recept: 

Benodigdheden (40 eenheden, 2 bakplaten)

Voor het beslag:

 

280 g bloem
115 g zachte boter
1 ei
210 g bruine suiker
30 g cacao poeder
1 eetlepel bakpoeder
1 snuifje zout
1 eetlepel vanillesuiker
115 ml melk
125 g yoghurt

 

Voor de vulling:

 

250 g geglazuurde suiker
170 g boter
2 eiwitten
1 theelepel vanillesuiker
een snuifje zout

lekue_whoopie_0320_imagelarge

 

Bereidingswijze

 

1. Plaats de siliconen bakmat op de ovenplaat. Meng de gezeefde bloem, de cacaopoeder, het zout en het bakpoeder. Mix de yoghurt en de melk.

 

2. Klop in een andere schaal de boter met de suiker tot een luchtige massa. Voeg het ei en de vanillesuiker toe en meng opnieuw. Voeg de helft van de bloem en de helft van de melk en yoghurt toe. Blijf mengen en voeg de rest van de bloem en de melk en het yoghurtmengsel toe.

 

3. Giet het mengsel in de spuitzak met de grote, ronde spuitmond en voorzie elk vormpje in de siliconen bakmat van deeg.

 

4. Bak ze 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot ze goudbruin kleuren.

 

5. Laat ze voor enkele minuten afkoelen, neem ze daarna uit de bakvorm en plaats ze op een bakplaat tot ze helemaal koud zijn.

 

6. Voor de vulling, klop alle ingrediënten met een elektrische mixer tot een crèmerige, homogene massa. Vul de whoopies met je favoriete spuitmond.

 

 Decoratie tips: glazuur en hagelslag

Koop hier de volledige Whoopie kit