Huidverzorging: zo versterk je het effect van een masker

Geüpdatet op 21 april 2022 door Laure Vandendaele
Huidverzorging: zo versterk je het effect van een masker

Een wekelijks maskertje kan - zeker tijdens de koude wintermaanden - wonderen doen voor je huid. Met deze tips optimaliseer je het effect van je gelaatsverzorging.

Klimaat, vervuiling, stress en voeding zijn maar een paar van de factoren die invloed hebben op de gezondheid van je huid. Heb je last van een vale teint, onzuiverheden of droge vlekken dan kan het juiste masker helpen om je huid weer de nodige verzorging of boost te geven. Het werkt in sommige gevallen zelfs als een verband en helpt om de huid te hertellen, kalmeren en verzorgen.

 

Helaas heeft zelf een maskertje smeren vaak niet hetzelfde effect als wanneer een professionele schoonheidsspecialiste je onder handen neemt. Gelukkig haal je met deze tips het beste uit je DIY-facial.

LEES OOK: hoe bubbly is het bubbelmasker van Clinique?

  • Step up your game: hou je het doorgaans bij één masker per week? Geef je huid tijdens de wintermaanden wat extra aandacht en smeer tot twee keer toe een masker. (of hou het nog eenvoudiger met een praktisch sheet mask)
  • Het is van essentieel belang om de huid grondig te reinigen voor je een masker smeert. Verwijder eerst alle make-up (vind hier een gezichtsreiniger die bij jou past), gebruik nadien een toner om de laatste restjes product weg te nemen. Eens de huid helemaal proper is, is het de tijd om dode huidcellen zachtjes met een scrub te verwijderen. Hierdoor kunnen de actieve bestanddelen van je masker makkelijker door de huid opgenomen worden. Sluit je verzorgingsritueel af met een korte massage om de doorbloeding van de huid te stimuleren. Breng dan pas je masker aan.
  • Massagetip: maak steeds liftende bewegingen van je kin naar het voorhoofd.
  • Breng het masker niet alleen op je gezicht aan, vergeet zeker de hals en decolleté niet. Ook die (vaak dunne en gevoelige huid) heeft de nodige verzorging nodig. Op die manier ga je ook vroegtijdige huidveroudering tegen.
  • Of je het masker nu met je vingers of een penseel aanbrengt, blijft het belangrijk om de richting van de vezels te respecteren. Maak bij het insmeren van de decolleté gebruik van horizontale bewegingen, de hals smeer je horizontaal, van beneden naar boven, in. Begin verder bij je kin en maak verticale bewegingen naar het voorhoofd. De wangen smeer je met horizontale bewegingen in.
  • Heb je een vette huid? Dan heb je baat bij een dun laagje kleimasker. Eens het droog is, kan je het met een vochtig handdoekje (gedrenkt in lauw water) zachtjes verwijderen.
  • Heb je een gemengde huid? Verdiep je dan even in het multi-masken en maak een masker op maat.
  • Na het masker is het tijd voor een serum en een dag- of nachtcrème.
  • Maak je tijdens je verzorgingsritueel gebruik van een penseel of een sponsje, vergeet ze dan nadien niet grondig te reinigen en te laten drogen voor je ze opbergt. Zo voorkom je huidirritatie door bacteriën en schimmels bij een volgend gebruik.

LEES OOK:

11 beautytrends voor 2018

GETEST: verzorgingscrème op basis van je DNA