Dit is dé manier om je huid de hele dag in topvorm te houden

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Dit is dé manier om je huid de hele dag in topvorm te houden

Met deze verfrissende spray of vloeibare huidverzorging blijft je huid de hele dag gehydrateerd.

In Zuid-Korea – waar anders – hebben vrouwen al jaren een handige spray met ‘vloeibare huidverzorging’ in hun handtas zitten. Alsof hun tien stappen tellende reinigings- en verzorgingsritueel nog niet genoeg was, hebben ze ook altijd een busje ‘on the go’ skincare mee om hun velletjes op ieder moment van de dag een boost te geven. Een snelle ‘sprits’ na de middaglunch werkt niet alleen verkoelend (een te warme huid zou ontstekingen in de hand werken), actieve stoffen en hyaluronzuur zorgen ervoor dat de huid de hele dag door gehydrateerd blijft.

Toner met hyaluronzuur van Novexpert, 29,65 euro

Een hele hoop merken, waaronder ook het Franse Novexpert, hebben nu ook een verstuifbare gezichtscrème in het gamma zitten. “Moeten we dan nòg een extra product gebruiken?”, horen we je denken? Het is het overwegen waard. Cyrille Telinge, oprichter en mede-eigenaar van Novexpert, legt uit waarom.

Wat is nu eigenlijk het voordeel van een huidverzorgingsproduct in een spuitbus?

“Eerst en vooral is het zuiniger. Wanneer je rechtstreeks op je gezicht verstuift, bespaar je meer product dan wanneer je een toner uit een flesje eerst op een wattenschijfje giet. Zelfs wanneer je een wattenschijfje wil gebruiken, bespaar je meer product door het erop te verstuiven.
Daarnaast is een spray ook hygiënischer. Noch je vingers, noch een wattenschijfje komt in contact met het product in het flesje. Tot slot een spray gewoon heel erg praktisch en heeft het veel verschillende toepassingen. Je kan de spray gebruiken om je huid te verfrissen, make-up te fixeren en om je huid te hydrateren in een vliegtuig waar te lucht even droog is als in de woestijn!”

Een spray is dus een allround product, maar kan je het ook in de plaats van een crème – in dit geval eentje met hyaluronzuur – gebruiken?

“Ja en nee. Ja, als je een vette of gemengde huid hebt of als je in een omgeving met een vochtig, tropisch klimaat bent. Heb je een normale tot droge huid, gebruik je de spray eerder als booster van je gezichtscrème. Verstuif het product op je gezicht, laat 10 tot 20 seconden inwerken, dep de huid droog en smeer meteen een laagje crème. Op deze manier houdt je huid het vocht en hyaluronzuur beter vast en wordt de huid intens gehydrateerd.”

Wat biedt een spray dat een crème niet bieden kan?

“Ja, in tegenstelling tot een crème kan je een spray makkelijk over je make-up aanbrengen. Een spray als deze is ook perfect voor mensen met een vette huid. Het is voor hen vaak moeilijk om een crème met een hoge dosis hyaluronzuur te vinden omdat die vaak te vettig zijn. Een spray is dan ook de perfecte manier om hun huid van een hyaluronzuurboost te voorzien. In tegenstelling zorgt een spray voor een verfrissend effect op de huid. Lichtjes verstuiven en droog deppen, zorgt ervoor dat de temperatuur van de huid daalt”.

Werkt de spray ook nog als je het product boven foundation verstuift?

“Zeker, het is een goede manier om de make-up te fixeren. Draag je een poederfoundation dan dringt het product probleemloos door in de huid. Combineer je een vloeibare foundation en een poeder? Verstuif de spray dan voor je de make-up aanbrengt. Op die manier krijg je het beste resultaat.”