Multi-masking: de schoonheidstrend voor een gave huid, een hele winter lang

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE Partner
Multi-masking: de schoonheidstrend voor een gave huid, een hele winter lang

Hoe houden we onze huid een hele winter mooi, met een stralende teint? Het ELLE Beauty Team testte voor ons de Multi-masking, een schoonheidstrend die gebaseerd is op specifieke verzorgingen, afgestemd op de specifieke behoeften van de huid. Het resultaat is meteen zichtbaar! 

Rond het wisselen van de seizoenen krijgt ons lichaam het vaak moeilijk. Ook onze huid, die tenslotte ons grootste orgaan is. Nu het kouder wordt, krijgen veel mensen af te rekenen met roodheid, een trekkerig gevoel en puistjes.

Multi-masking is een nieuwe trend die onze huid een hele winter lang fris en gaaf belooft te houden. We stellen vast dat we de huid kunnen onderverdelen in verschillende zones met elk hun specifieke behoeften (hydrateren, voeden, zuiveren, enz.) Het komt er dus op aan de juiste verzorging – het juiste masker – op de juiste plaats aan te brengen. Met een verzorging die 100% op maat is, kortom!

Bekijk het in ons instructiefilmpje >>>

Het schoonheidsrecept

  • Breng het zwarte masker van zuivere rassoulklei en steenkool aan op de kin om komaf te maken met puistjes die opduiken zodra de huid geïrriteerd is. Werking: ontgiften en opklaren.

Wist je dit? Puistjes rond de mond en op de kin houden doorgaans verband met hormonale veranderingen (zoals de menstruatie bijvoorbeeld).

  • Breng het groene masker van zuivere montmorillonietklei en eucalyptusaan op het voorhoofd om glans door overtollige talgproductie tegen te gaan. Werking: zuiveren en mat maken.

Wist je dit? Hoe meer de huid wordt aangevallen (door koude, agressieve scrubs enz.), hoe meer talg ze aanmaakt om zich te beschermen.

  • Breng het rode masker op basis van zuivere kaolienklei en rode algen aan op de middelste gelaatszone om roodheid te verzachten en voor een uniforme teint. Werking: peelen en glad maken.

Wist je dit? Voor een frisse teint is een lichte scrub een keer per week cruciaal: hij verwijdert in alle zachtheid dode huidcellen die de huid beletten om te ademen. Gebruik een product met fijne korrels, geschikt voor het gelaat.

Gebruik

Deze maskers zijn erg gebruiksvriendelijk. Je brengt ze naar keuze aan met een penseel of met de vingers. Volg bij het aanbrengen steeds de richting van de vezels van het gelaat: van binnen naar buiten voor de kin, de neus en de wangen en van onder naar boven voor het voorhoofd en de zijkanten van het gelaat. Vergeet voor een volledige verzorging ook de hals en het decolleté niet.

1

De zachte textuur is makkelijk aan te brengen en de maskers geuren lekker.

Laat de maskers 10 minuten inwerken. Naarmate ze drogen, worden ze harder. Dat is normaal: het betekent dat het product begint te werken in contact met de lucht en de huid.

3

Afspoelen kan eveneens op twee manieren: met sponsjes of met de vingers. Gebruik lauw water om het masker een beetje soepel te maken.

2

Tot slot hydrateren we de huid.

Resultaat

Meteen na de verzorging voelt de huid zachter aan. Onze journaliste had een fris gevoel over het hele gelaat en genoot van het effect van een zuivere huid. De dag nadien waren de onzuiverheden op de kin en de roodheid aanzienlijk minder.

Breng 1 à 2 keer per week een masker aan, naargelang de behoeften van de huid.

1/

Multi-masking is de schoonheidstrend bij uitstek voor actieve meisjes! Een verzorging die weinig tijd vraagt, met optimale resultaten.

Het is leuk en creatief bovendien! Voortaan zie jij er altijd op je best uit.

Je kunt deze maskers ook occasioneel gebruiken, als oppepper, afhankelijk van de situatie – bijvoorbeeld na een lange stresserende werkdag, na een nachtje doorzakken, als kuur na het weekend enz.

Ontdek hier nog meer toepassingstips voor jouw schoonheidsrecept op maat >>>

Verkies je liever Mono-masking? Gebruik dan het product dat het best bij jou past voor een stralende huid.

https://youtu.be/8R7QhCDNKCo