10 shiny happy life hacks tegen de Monday blues

Geüpdatet op 17 januari 2020 door ELLE België
10 shiny happy life hacks tegen de Monday bluesGetty

Vandaag is het Blue Monday, ofwel de meest deprimerende dag van het jaar. De feestdagen zijn voorbij, de volgende vakantie is nog veraf, het weer suckt en het is ook nog eens maandag. Zucht. De ultieme cocktail voor een portie zelfmedelijden. Trap jezelf met het juiste been uit bed en denk aan het aloude gezegde: 'A smile a day keeps the blues away.' Houd de sfeer erin met deze 10 shiny happy life hacks.

1 Knuffel je gelukkig

Uit een rondvraag van de social app Twoo blijkt dat meer dan helft van de Belgen met opgekropte frustraties zit. Een gebroken hart, een mislukt sollicitatiegesprek of een discussie met je lief? Iemand vastpakken is de boodschap!  Een (groeps)knuffel vermindert stress, maakt het gelukshormoon oxytocine vrij en helpt ook tegen griep of verkoudheid.

knuffelen gelukkig tips blauwe maandag
Groepsknuffel, iemand? 

2 Maak een shiny happy playlist

En zing, dans, kweel de ziel uit je lijf. Of het nu in de file, tijdens het sporten of onder douche is. Maak een playlist op Spotify met de leukste foute klassiekers of haal je verzameling 'best of'-cd's uit de jaren stilletjes van onder het stof. Was het nu '80, '90 of 2000? Whatever! Inviteer je kotgenoten, vrienden of buren voor een avondje nostalgisch meebrullen met beste beats van vroeger en nu. Van de Spice Girls tot Justin Timberlake.

via GIPHY

3 Doe een goede daad

'Goed doen, doet goed'. Het klinkt als een spreuk van de Bond Zonder Naam, maar iedere goede daad komt als een boemerang terug. Of het levert je op zijn minst een hartverwarmend, voldaan gevoel op. Ga een middag wandelen met een hondje van het asiel, adopteer een kamerplant, word bloeddonor of schenk je afgedankte kleren aan Moeders voor Moeders. Het geluksgevoel krijg je er gratis bij.

happy blauwe maandag
Ga met een hondje wandelen...of 10

4 Bekijk crazy cat filmpjes

Van kluchtige katten met komkommers tot auwtchie bloopers. Fail filmpjes van in het water struikelende, tegen een lantaarnpaal botsende of te hete pepers etende medemensen of achter hun eigen staart hollende honden bekijken op youtube is onze favoriete remedie tegen baaldagen. De miserie van een ander blijft gewoon hilarisch en maakt van jouw hell of a day een lachertje.

blauwe maandag geluk tips vrolijk zijn
Hoe schattig is dit?

5 Boek iets leuks

Een lastminute hotelovernachting (check de aanbiedingen op hotelgift), festivaltickets voor Werchter of een Groupon verwenarrangement met je beste vriendin: waar heb je vandaag zin in? Zoek online de beste deals op, boek je favoriete activiteit in een klik en begin meteen te dromen. Alleen al het vooruitzicht aan iets leuks, maakt je dag op slag minder neerslachtig.

blauwe maandag tips blij zijn
Boek een wellnessdagje met vriendinnen

6 Schrijf het op

Alles wat je ooit al wilde zeggen, maar nooit over je lippen kreeg... Pak pen en papier en gooi het eruit of stuur het very oldschool op met de post. Laat Instagram vandaag voor wat het is en geef je over aan de kracht van het geschreven woord. Formuleer een lovenote in twintig woorden, oefen je hand writing skills, waag je aan een haiku of begin eindelijk aan je bucketlist (en maak plannen voor de toekomst).

blauwe maandag blue monday

7 Gun jezelf een pleziertje

Om het met bestseller kookboekenauteur Sandra Bekkari te zeggen: "als je zondigt, geniet er dan ook van!" Een slechte dag wegeten met een chocolade moelleux, een frietje van de frituur of een pot Ben & Jerry's moet kunnen.

blauwe maandag blue monday
Comfort food op z'n best

8 Draag je mooiste lingerie

Het is bewezen: wat je onder je kleren draagt, straal je vanbuiten uit. Toch blijkt ondergoed net het meest verwaarloosde onderdeel van de look of the day.  Niet vandaag! Trek je meest sexy lingeriesetje aan onder je werkoutfit en laat je collega's maar raden waarom je er vandaag zo vrolijk bijloopt... #Binnenpretje

lingerie

9 Work it out

Pep jezelf voor of na het werk op met een online workout, een mindful yogasessie of een rondje joggen. Sporten geeft je energie en is de manier om je frustraties af te reageren. Te alledaags? Wat dacht je van een initiatie kickboksen of boulderen (muurklimmen zonder beveiliging maar met dikke matten om je val te breken). Of daag je vrienden uit voor de sally up sally down squat challenge. Liever iets rustiger? Zoek je bed op voor een uurtje napercise, want rusten is het nieuwe sporten. Good vibrations verzekerd.

sport gezond gelukkig blue monday

10 Bingewatch ’til the end

Zit je ondanks alle bovenstaande tips je toch nog in een dip, geef je dan over aan een avond bingewatchen. Zoek je oude dvd-boxen bij elkaar en installeer je voor tv met niet kapot te krijgen klassiekers als Friends, Desperate Housewifes, Mad Men, Six Feet Under, Sex & The City... Of maak vandaag nog een account aan op Netflix en profiteer van een maand gratis kijken.

binge watchen netflix blauwe maandag