10 instagram accounts om te ontvolgen

Gepubliceerd op 13 November 2018 door ELLE België
10 instagram accounts om te ontvolgen

Ooit was Instagram een gemoedelijke app waarmee je je leven kon voorzien van die felbegeerde sepiafilter. Jammer genoeg zie je vandaag steeds meer mensen in je feed opduiken die wanhopig proberen om hun modellencarrière te lanceren. En dat heb jij niet nodig in je leven!

Perfecte eettafels, ondraagbaar gelayerde outfits en flawless glowy make-up, zelfs in wild herfstweer. Hoe dan? Het is al langer geweten dat je niet gelukkiger wordt van eindeloos door je instafeed te scrollen. En toch doen we het. Maar er is een oplossing om je haat-liefde verhouding met deze app terug wat liefdevoller te maken: instapurgen!

Instapurging is de naam die werd gegeven aan de opruimacties die Instagram zelf regelmatig doorvoert. Daarbij worden nep-accounts, robots en spammers verwijderd. Maar ook jij kan dat! Want zeg nu zelf, interesseert het je echt wat je ex-schoonmoeder, dat meisje uit je middelbare school die influencer wil worden en de katten van je buren doen? Nee. Omdat je al stress genoeg hebt, lijsten wij enkele mensen op die je nu moet ontvolgen voor meer rust in je leven!

1. De selfie queen

Pint Embed Link

Haar account bevat meer goede selfie’s dan de pogingen die jij überhaupt ooit hebt ondernomen. En dat zijn er véél. Toegegeven: achter een goede selfie schuilt vakmanschap. Ze kent haar angles, de lichtinval en beheerst de perfecte pout. Maar trop is te veel. Je weet ondertussen hoe haar gezicht eruit ziet vanuit elke hoek en in elke kamer van haar huis.

1/

2. De Balenciaga-blogger

Pint Embed Link

De ugly sneaker trend mag dan wel een trend zijn, hij is ugly! En aangezien zowat de halve influencerwereld ondertussen in die triple S rondloopt, is het niet echt origineel. We hebben het intussen wel gezien, onder elke outfit en in elke kleur.

2/

3. First time mommy

Pint Embed Link

Ooit hip en happening, nu steevast thuis met haar firstborn. Je weet ondertussen op welke uren de baby slaapt en niet slaapt, eet en niet eet, welke inentingen wel en niet nodig waren en wanneer er groeispurtjes, tandjes en kruipacties zijn. Moeten we dat echt weten? Nee. Bovendien wordt de leeftijd van de baby steevast in weken vermeld en we zijn die wiskunde beu. Je hebt maar één verjaardag!

3/

4. Je monitor van zomerkamp 2007

Pint Embed Link

Die monitor waar je smoorverliefd op was toen je nog geen mobiel en Facebook had. Gelukkig schreef hij zijn naam nog op je sjaaltje, waardoor je hem enkele jaren later terugvond op Instagram. Maar het is 2018 nu en hij is intussen getrouwd. En zo knap was hij nu ook weer niet. Move on!

4/

5. De travel babe

Pint Embed Link

Fulltime reizen langs de meest idyllische plaatsen, liefst in gezelschap van een insta-husband die voortdurend de perfecte snapshots maakt terwijl je watermeloen eet, uit een kokosnoot drinkt en jezelf steevast insmeert met Bali Body lotion. Ze hebben een tan die jij zelfs na zeven opeenvolgende zomers niet zou benaderen. Logisch, aangezien ze zelden aangekleed zijn. Toegegeven: dat leven willen we eigenlijk ook. Maar dat hebben we niet, dus voetjes op de grond en unfollowen die handel.

5/

6. Kim Kardashian

Pint Embed Link

Nee, dit is geen categorie. We hebben het hier wel degelijk over Kim Kardashian. We zijn best fan, maar sinds ze Kourtney tijdens een ruzie 'the least interesting to look at' noemde en ook Khloé de volle lading gaf omdat ze tijdens een trip naar Tokyo 'te clowneske' make-up droeg, hebben we het wel gehad met haar attitude. Om maar te zwijgen op haar oprecht gelukkige reactie toen Khloé haar anorectisch noemde. Er zijn grenzen aan ijdelheid en we zijn haar obsessie met haar eigen lichaam moe. En ook de plaatjes van haar naakte lichaam hebben we intussen gezien. Unfollow.

6/

7. De Ingeborg van het dorp

Pint Embed Link

Af en toe kunnen we wel eens een inspirerende quote gebruiken voor op ons Pinterest bord. Maar niet bij elke foto hoort een chakra. It's a selfie Sharon, don't drag Ghandi into this.

7/

8. Fake foodie's

Pint Embed Link

Drie pizza's, twee milkshakes, een pancake stash met bacon, een portie truffelfriet met mayo én een maxi cola terwijl je zelf size zero bent? Ja, we weten dat het kan. En toch gebeurt het niet bij ons. Bijgevolg mijden we liever iedereen met een magisch metabolisme of het karakter om cravings te compenseren met een sportsessie. Wij willen dit niet zien.

8/

9. Crazy cat lady

Pint Embed Link

Ze hebben een kat en die is o zo schattig, we get it. Maar wanneer meer dan 77% van de posts gewijd is aan het huisdier, is er een probleem. We didn't sign up for this. Geef je huisdier de exposure die het verdient met een eigen account en gebruik jouw account voor jezelf.

9/

10. De wereldverbeteraar

Pint Embed Link

Je kent ze wel: ze kennen de oorzaak van het gat in de begroting, hebben een mening over elke #metoo-discussie in binnen- en buitenland én een oplossing voor de klimaatcrisis. Ze gaan de wereld veranderen, awel, dat ze gaan. Wij scrollen voor positiviteit, niet voor politiek!

 

(stagiaire Laura)