Goede voornemens: deze Instagram accounts ontvolgen we in 2021

Geüpdatet op 6 september 2022 door ELLE België
Goede voornemens: deze Instagram accounts ontvolgen we in 2021

Ooit was Instagram een populaire app waarmee je je leven kon voorzien van die felbegeerde sepiafilter. Jammer genoeg zie je vandaag steeds meer mensen in je feed opduiken die wanhopig proberen om hun modellencarrière te lanceren. En eerlijk gezegd: dat heb jij niet nodig in je leven.

Perfect gedecoreerde eettafels, ondraagbaar gelayerde outfits en flawless glowy make-up, zelfs in wild herfstweer: hoe kan zoiets? Het is al langer geweten dat je niet gelukkiger wordt van eindeloos door je feed te scrollen ... En toch doen we het, soms minutenlang. Gelukkig is er een oplossing om je haat-liefde verhouding met deze app terug wat liefdevoller te maken: instapurgen!

'Instapurging' is de naam die werd gegeven aan de opruimacties die Instagram zelf regelmatig doorvoert. Daarbij worden nep-accounts, robots en spammers verwijderd. Maar ook jij kan dergelijke saneringsronde doorvoeren in je feed. Want zeg nu zelf, interesseert het je echt wat je ex-schoonmoeder, dat meisje uit je middelbare school die influencer wil worden en de katten van je buren dagdagelijks doen? Nee. Omdat je al genoeg kopzorgen hebt, lijsten wij enkele accounts op die je dit jaar nog kan ontvolgen voor meer mentale rust in je leven.

1. De selfie queen

Pint Embed Link

Dit account bevat meer goede selfie’s dan pogingen die jij überhaupt ooit hebt ondernomen. En dat zijn er véél. Toegegeven: achter een goede selfie schuilt vakmanschap. De selfie queen kent haar angles, de lichtinval en beheerst de perfecte pout. Maar trop is te veel. Je weet ondertussen hoe haar gezicht eruit ziet vanuit elke hoek en in elke kamer van haar huis.

2. De trendwatching copycat

Pint Embed Link

Wie zonder nadenken fietsbroekjes aantrekt, obsessed is met microtasjes en steevast in pastel of classic blue poseert, heeft een beetje een gebrek aan creativiteit. Voor een head-to-toe runway look verdient trouwens niet de Instagrammer, maar wel de ontwerper in kwestie de credits. Ook met die overdreven logomania hebben we het intussen gehad: you're not a billboard. Een beetje originaliteit, graag.

3. First time mommy

Pint Embed Link

Ooit hip en happening, nu steevast thuis met haar firstborn. Je weet ondertussen op welke uren de baby slaapt en niet slaapt, eet en niet eet, welke inentingen wel en niet nodig waren en wanneer er groeispurtjes, tandjes en kruipacties zijn. Moeten we dat echt weten? Eigenlijk niet. Bovendien wordt de leeftijd van de baby steevast in weken vermeld en we zijn die wiskunde beu. Je hebt maar één verjaardag!

4. Je monitor van zomerkamp 2007

Pint Embed Link

Die monitor waar je smoorverliefd op was toen je nog geen smartphone en social media had... Gelukkig schreef hij zijn naam nog op je sjaaltje, waardoor je hem enkele jaren later terugvond op Instagram. Maar het is 2019 nu en hij is intussen getrouwd. En zo knap was hij nu ook weer niet. Move on!

5. De travel babe

Pint Embed Link

Fulltime reizen langs de meest idyllische plaatsen, liefst in gezelschap van een insta-husband die voortdurend de perfecte snapshots maakt terwijl je watermeloen eet, uit een kokosnoot drinkt en jezelf steevast insmeert met Bali Body-lotion. Ze hebben een tan die jij zelfs na zeven opeenvolgende zomers niet zou benaderen. Logisch, aangezien ze zelden aangekleed zijn. Toegegeven: dat leven willen we eigenlijk ook. Maar dat hebben we niet, dus voetjes op de grond en ontvolgen die handel.

6. Kim Kardashian

Pint Embed Link

Nee, dit is geen categorie. We hebben het hier wel degelijk over Kim Kardashian. We zijn best fan en haar imperium is indrukwekkend, maar sinds ze Kourtney tijdens een ruzie 'the least interesting to look at' noemde en ook Khloé de volle lading gaf omdat ze tijdens een trip naar Tokyo 'te clowneske' make-up droeg, hebben we het wel gehad met haar attitude. Om maar te zwijgen op haar oprecht gelukkige reactie toen Khloé haar anorectisch noemde. Er zijn grenzen aan ijdelheid en we zijn haar obsessie met haar eigen lichaam moe. En ook de plaatjes van haar naakte lichaam hebben we intussen gezien. Unfollow.

7. De spirituele ziel

Pint Embed Link

Af en toe kunnen we wel eens een inspirerende quote gebruiken voor op ons Pinterest-bord en zo nu en dan amuseren we ons met sterrenkijken en horoscopen lezen. Maar niet bij elke Instagram-foto hoort een chakra. It's a selfie Sharon, don't drag Ghandi into this.

8. De fake foodie

Pint Embed Link

Drie pizza's, twee milkshakes, een pancake stash met bacon, een portie truffelfriet met mayo én een maxi cola terwijl je zelf size zero bent? Ja, we weten dat het kan. En toch gebeurt het niet bij ons. Bijgevolg mijden we liever iedereen met een magisch metabolisme of het karakter om cravings te compenseren met een sportsessie. Wij willen dit niet zien.

9. De crazy cat lady

Pint Embed Link

Ze hebben een kat en die is o zo schattig - dat begrijpen we. Maar wanneer meer dan 77% van de posts gewijd is aan het huisdier, is er een probleem. Daar hebben wij niet voor getekend. Geef je huisdier de exposure die het verdient met een eigen Instagram-account en gebruik jouw account voor jezelf.