Zo krijg je een sunkissed look (zonder in de zon te komen)

Geüpdatet op 21 april 2022 door Laure Vandendaele
Zo krijg je een sunkissed look (zonder in de zon te komen)

Een 'sunkissed' look krijg je echt niet enkel door uren in de zon te zitten. Dat zou alleen maar schadelijk voor je huid zijn. Met een paar slimme producten en een geoefende hand krijg je die zomerse gloed gewoon in je eigen badkamer.

Het leven is net dat tikkeltje mooier wanneer de zon schijnt, maar diezelfde zon is meteen ook de grootste vijand van je huid. Zelfs wanneer ze achter de wolken verschonen zit, is het aangewezen alle ontblote huid tegen de schadelijke UV-stralen te beschermen, en dat elke dag van het jaar. Zit je momenteel binnen aan een raam te blokken? Vergeet zelfs dan niet een crème met een zonnefilter te smeren. Je huid zal je later enorm dankbaar zijn. Voor vroegtijdige huidveroudering, hyperpigmentatie en rimpels zijn we logischerwijs niet te vinden, maar een zomers kleurtje willen we uiteraard wel. Het goede nieuws: zelfs als je het gros van de dag achter je bureau of in een kantoor doorbrengt, kan je eruitzien alsof je er net een weekje Ibiza op hebt zitten. Het sterproduct van deze 'sunkissed zonder zon' look? Bronzer. Toegeven, het is niet eenvoudig om een perfect exemplaar te vinden. Al te vaak hebben ze een iets te oranje ondertoon of bevatten ze te veel glinstertjes waardoor het resultaat er nogal onnatuurlijk kan uitzien. Wij grijpen dan ook liever naar een mat exemplaar, glow voeg je nadien makkelijk toe met een vloeibare highlighter.

1/

Hoe ga je te werk?

Stap 1: smeer een zelfbruinend masker

Je hoeft zeker geen gebruind canvas te hebben om voor een sunkissed look te gaan, maar wie écht een gebronzeerde teint ambieert kan 's avonds een zelfbruinend masker smeren. Breng een dun laagje over je hele gezicht, nek en decolleté aan, ga slapen en groet 's ochtends een gebruinde versie van jezelf in de badkamerspiegel. Het  Solait Overnight Tan Mask van Kruidvat is met zijn 3,99 euro een bijzonder budgetvriendelijke optie. De toegevoegde vitamine E verzacht de huid en helpt het verouderingsproces van de huid tegen te gaan. Heb je last van hyperpigmentatie? Dan is het niet aangewezen om veel zelfbruiner te smeren omdat het de bruine vlekjes enkel donkerder zal maken.

Breng een dun laagje BB cream of foundation aan om je teint te egaliseren. Gebruik een borstel met lange zachte haartjes zoals de 'Small Duo Fibre Face Brush' van M.A.C Cosmetics voor een zo natuurlijk mogelijke dekking.

2/

Stap 2: kies een goede bronzer

Dat is er een die liefst geen te oranje ondertoon heeft (want 2006 ligt intussen al ver achter ons) en niet te veel glinsterende deeltjes bevat. Het is de bedoeling om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te verkrijgen, niet om eruit te zien als een oranje discobal.

Hoe ga je nu te werk? Een bronzer is hét product om je teint op te warmen. Breng het poeder met een brede blush borstel aan over je haarlijn, onder de jukbeenderen, als blush en op de kaaklijn. Vergeet zeker niet om je neusbrug met een fluffy penseel te kleuren. Een gebronzeerd neusje is hét geheim instant sunkissed look. Gebruik hetzelfde penseel en dezelfde bronzer om de arcadeboog (de plooi boven je bewegende ooglid) zachtjes aan te zetten. Doordat de kleur van de bronzer in je oogmake-up terugkomt, krijg je een harmonieuze en nog steeds natuurlijke make-uplook.

Wil je nog een stapje verder gaan? Probeer dan de sun-striping techniek en breng van jukbeen naar jukbeen een horizontale lijn van bronzer aan. Gebruik zeker niet te veel product, je wil er niet uitzien alsof je van een skitrip terugkomt.

Een mooi gebronzeerd gelaat is één ding, maar als je hals en decolleté nog zo bleek als de huid van Sneeuwwitje zijn, ziet je look er niet natuurlijk uit. Gebruik daarom opnieuw je grote borstel om je hals en je decolleté subtiel te kleuren. Draag je een decolleté? Zet dan zeker je sleutelbeenderen extra aan.

3/

Stap 3: Werk af met highlighter

Nu je helemaal bronzy bent, kan je verder gaan met highlighter. Een subtiel laagje highlighter op de jukbeenderen, net onder de wenkbrauw, neusbrug en cupidoboog geven je look een gezonde en zomerse glow. Een highlighter met crèmetextuur breng je gemakkelijk met je vingers aan. Voor een poeder gebruik je een zachte fan brush zoals de Luxe Fan van Zoeva.

Shopping

Bekijk hier alle producten die je nodig hebt voor een perfecte zonder zon sunkissed make-uplook.