SOS winterkwaaltjes: zo verhelp je typisch winterse probleempjes

Geüpdatet op 21 april 2022 door Maxine Detaellenaere
SOS winterkwaaltjes: zo verhelp je typisch winterse probleempjes

Koning Winter is definitief in het land en dat vraagt om een hele metamorfose. Niet enkel je kledij is aan een warmere update toe, ook beauty wise duiken deze maanden heel wat typische probleempjes op.

Heb je, wanneer de temperatuur onder nul duikelt, last van koude voeten, een rode neus of statisch haar? Met deze tips verhelp je de meest lastige winterkwaaltjes en kan je zorgeloos de komende maanden door.

1/ Rode neus

Niets irritanter dan een neus als Rudolph the red nosed reindeer tijdens koude winterdagen. Een primer met groene ondertoon helpt om roodheid te maskeren. Daarna breng je een extra dekkende concealer aan om de laatste rode schijn te verbergen.

Photo Finish Color Correcting Foundation Primer, Smashbox, € 33,50

winterkwaaltjes

winterkwaaltjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koop hier

2/ Gebarsten lippen

Je kan natuurlijk in eerste instantie een halve kilo vaseline of lippenbalsem smeren, om ze opnieuw soepel te maken. Maar nog beter is de oorzaak van gesprongen lippen aan te pakken: uitdroging. Drink dus zeker zes tot acht glazen water of thee per dag. Probeer ook zo weinig mogelijk velletjes los te trekken of aan je lippen te likken.

Lippenbalsem met verzorgende shea butter, Le Labo, € 14

winterkwaal, rode neus, statisch haar, gebarsten lippen

Koop hier

3/ Droge huid

Verruil je lichtere zomerdagcrème voor een rijkere, meer voedende formule. Ook investeren in een luchtbevochtiger is geen slecht idee. Je huid én haar zullen je dankbaar zijn.

Luchtbevochtiger Gota Black, Air Naturel, € 69,99

winterkwaaltjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koop hier

4/ Statisch haar

Vermijd als je kan een kam uit plastic. Spuit wat haarlak op je haarborstel en ga ermee door je haar, of neem een nootje haarserum om weerbarstige haartjes te temmen. Als je kapsel echt niet wil meewerken, dan kan je als laatste redding je lokken nog altijd invlechten.

Anti-frizz Rescue Milk, Christophe Robin, € 29

winterkwaal, rode neus, statisch haar, gebarsten lippen

Koop hier

5/ Koude voeten

Draag dikke kousen in natuurlijke stoffen, die je zweet goed absorberen. Let er ook op dat je sokken geen al te knellende elastieken hebben. Schoenen met een dikke, rubberen zool of lamswollen binnenkant isoleren goed tegen de koude en houden je voeten lekker warm.

Inlegzooltjes, UGG, € 29

winterkwaal, rode neus, statisch haar, gebarsten lippen

Koop hier

Nog meer tips nodig? Lees dan Met deze maskers, scrubs en balsems voorkom je gebarsten lippen' en 'Alle tips om statisch haar te voorkomen'.