10 redenen waarom de winter ons favoriete seizoen is

Geüpdatet op 20 december 2019 door Maxine Detaellenaere
10 redenen waarom de winter ons favoriete seizoen is

De een wordt vrolijk van bikiniweer en zand tussen z'n tenen, de ander houdt van kleurrijke bossen in november of bloeiende kersenbloesems in april... Wij zijn dol op het winterseizoen, en wel hierom:

Hoera, het is weer winter!

1/ De gezelligste tijd van het jaar

Het winterseizoen staat garant voor heel wat gezellige avonden bij een knapperend haardvuur, romantische schaatsuitjes met je lief of vrolijke bezoekjes aan de (jeneverbars op de) kerstmarkt! Voeg daar nog kerstavond met de familie en oudejaar met je vrienden aan toe, en je weet waarom de winter de gezelligste tijd van het jaar wordt genoemd.

winter, gezellig, kerstmarkt, fashion, vakantie

    2/ Wintermode

Warm is het niet, tijdens deze periode. Dus kunnen we onze outfits eindeloos variëren en combineren met talloze laagjes. Om dan nog te zwijgen van alle accessoires: mutsen, hoeden, sjaals, handschoenen... fashionable fun gegarandeerd!

3/ Romantisch

De winter telt heel wat korte dagen, die dan nog vaak grotendeels grijs en koud uitdraaien. Tijd dus om de kaarsen boven te halen en je samen met je lover op een schapenvel voor het haardvuur te nestelen. Romantischer dan dit wordt het niet...

4/ Pakjes onder de kerstboom

Niet dat we zo materialistisch zijn, maar geef toe, hoe leuk is het niet om pakjes te krijgen én te geven? Dringend nog een last minute geschenk nodig? Dan vind je vast wel je gading tussen deze superleuke cadeautjes onder 10 euro. Of wanneer het wat meer mag zijn: luxueuze geschenken voor je (schoon)moeder.

winter, gezellig, kerstmarkt, fashion, vakantie, kerst, geschenk, cadeau

    5/ Wintersport

Heel wat sportievelingen kunnen niet wachten tot de temperatuur eindelijk onder nul duikelt. Want een dik pak sneeuw betekent uiteraard heel wat ski- en snowboardplezier!

6/ Kersttruien

Niet leuker dan dit seizoen een heerlijk foute kersttrui aan te trekken! Met een Rudolph-rendier, een kerstman of een stoute spreuk erop, een ugly Christmas sweater is sowieso een van onze favoriete kledingstukken!

7/ Sneeuw

Ah, wat is er mooier dan een maagdelijke wit sneeuwtapijt, dat kraakt onder je voeten? Verse sneeuw tovert zelfs de lelijkste straten om tot een prachtig winter wonderland. Zeker op magische plaatsen zoals deze 10 prachtige winterbestemmingen.

winter, seizoen, feestdagen, snoep, sinterklaas, geschenkjes, cadeaus, wintersport, kerst, kerstmis, oudejaar, nieuwjaar

8/ Een nieuw begin

Nee we hebben het niet over dat liedje uit Aladdin. Maar Nieuwjaar en vaak zelfs de hele maand januari staan in het teken van een nieuw begin, vol goede voornemens en frisse moed om je leven nog meer kick-ass te maken.

9/ Geen muggen

Misschien niet de allergrootste reden om te houden van de winter, maar geef toe, hoe blij ben je niet dat je weer een half jaar van die stekende en zoemende rotbeesten af bent?

10/Winterse zoetigheden

Marsepein, speculoos, mariasnoepjes, warme chocolademelk, Sinterklaasfiguren in chocolade,... voor de zoetebekken onder ons is de lekkerste periode van het jaar weer aangebroken! Hou je het toch liever gezond? Met deze 10 tips blijf je healthy tijdens de feestdagen.

winter, gezellig, kerstmarkt, fashion, vakantie, kerst, wintersport, geschenk