Wanderlust: Dit zijn de 10 mooiste winterbestemmingen

Geüpdatet op 20 december 2019 door Maxine Detaellenaere
Wanderlust: Dit zijn de 10 mooiste winterbestemmingen

Sommige steden zijn prachtig in de lente wanneer alles in bloei staat, andere plaatsen krijgen juist een sprookjesachtige sfeer wanneer de eerste sneeuw begint neer te dwarrelen.

Wij selecteerden de tien mooiste winterbestemmingen, of je nu een echte natuurmens bent, of eerder een cultureel type, voor elk wat wils!

1/ Plitvice, Kroatië

Beeld je zestien turquoise meren in, verbonden door spetterende watervallen. Geen wonder dat het Nationaal Park van Plitvice tijdens de zomermaanden een enorme trekpleister is. Maar insiders weten dat je tijdens het winterseizoen best ook een bezoekje brengt aan deze natuurpracht. De sereniteit van de verlaten plek gecombineerd met het zicht op deze wonderlijke, bevroren watervallen zijn een lust voor het oog.

winter, reizen, bestemming, top 10, sneeuw, natuur, citytrip, Plitvice, Kroatië

2/ Tallinn, Estland

Tallinn is het hele jaar door een bezoekje waard, maar wanneer de middeleeuwse stad onder een laagje verse sneeuw ligt, wordt dit echt een magische plek. Verdwaal in de gezellige straatjes of breng een bezoekje aan het statige Kadriorg-paleis. Wanneer het echt te koud wordt, spring je binnen in een lokale bar voor een glas glögi (glühwein).

winter, reizen, bestemming, top 10, sneeuw, natuur, citytrip, talinn, estland

 

3/ Banff National Park, Canada

Is natuurpracht meer je ding? Dan staat het Banff National Park in Canada waarschijnlijk hoog op je verlanglijstje. De kristalheldere meren, omringd door een majestueus gebergte bedekt met ongerepte naaldbossen, zijn adembenemend mooi.

winter, reizen, bestemming, top 10, sneeuw, natuur, citytrip, banff national park, canada

4/ Schloss Neuschwanstein, Duitsland

Iedere grote Disney-fan herkent dit zicht direct. Walt Disney liet zich door dit imposante slot inspireren toen hij het kasteel van Doornroosje tekende. En geef toe, met een uitzicht als dit waan je je toch echt in een sprookje? Nu enkel nog die prins op het witte paard spotten...

winter, reizen, bestemming, top 10, sneeuw, natuur, citytrip, neuschwanstein, duitsland

5/ Lapland, Finland

Tijdens de zomermaanden schijnt de zon er de klok rond, maar gedurende de lange winterperiode hult Lapland zich in diepe duisternis. Klinkt niet echt aanlokkelijk, ware het niet dat je dan het magische noorderlicht - aurora borealis, als je intellectueel wil klinken - kan aanschouwen.

winter, reizen, bestemming, top 10, sneeuw, natuur, citytrip, lapland, finland

6/ Praag, Tsjechië

Keulen, Wenen, Frankfurt... al deze steden staan bekend voor hun oergezellige kerstmarkten. Maar voor velen steekt Praag er op dat vlak met kop en schouders uit. Tientallen houten huisjes vol kerstgeschenkjes en heerlijke lekkernijen maken een winters bezoekje aan de Tsjechische hoofdstad een waar festijn.

winter, reizen, bestemming, top 10, sneeuw, natuur, citytrip, praag, tsjechie

7/ Hallstatt, Oostenrijk

In Europa zijn we gezegend met heel wat charmante bergdorpjes, maar het Oostenrijkse Hallstatt, een piepklein plaatsje bekroond tot UNESCO-werelderfgoed, is werkelijk een van de allermooiste winterpareltjes.

winter, reizen, bestemming, top 10, sneeuw, natuur, citytrip, hallstat, oostenrijk

8/ Jigokudani Monkey Park, Japan

Heel wat verder weg ligt Jigokudani Monkey Park. Toch heb je er misschien al van gehoord, want deze plek is wereldberoemd om haar badderende sneeuwapen. Best wel een onvergetelijk zicht, de felroze snoeten van de makaken, genietend van de stomend hete warmwaterbronnen.

winter, reizen, bestemming, top 10, sneeuw, natuur, citytrip, jigokudani monkey park, japan

9/ Brugge, België

We hoeven het natuurlijk niet altijd aan de andere kant van de wereld te zoeken, want de West-Vlaamse hoofdstad is wereldberoemd voor haar authentieke charme en peperkoeken architectuur. Een ideale budget-citytrip waar veel Japanners stikjaloers op zouden zijn.

winter, reizen, bestemming, top 10, sneeuw, natuur, citytrip, brugge, belgie

10/ New York, Verenigde Staten

Bovenaan onze winter bucket list: ijsschaatsen op de beroemdste schaatsbaan ter wereld, onder de gigantische kerstboom aan Rockefeller Center. New York is iedere dag van het jaar een goed idee, maar tijdens de winter hangt er een onvergetelijke kerstsfeer.

Kriebelt het om met je lover een van deze bestemmingen te bezoeken? Met deze outfits voor een winterse date blijf je warm én mooi!

winter, reizen, bestemming, top 10, sneeuw, natuur, citytrip, new york, verenigde staten